MX World

01/09/2013 13:43 - geplaatst door Marcel Dirks

Tom is sinds een tijdje een vaste waarde bij de BMB nationalen MX1 op zijn DSM racing Honda. Op 24 augustus laatstleden bij de gemengde reeks Inters MX1-MX2 sloeg het noodlot keihard toe voor de uit Geetbets afkomstige piloot. Thor it voor meer info

Tom nam er deel bij de VMCF in Attenhoven en had in de eerste reeks een mooie achtste plaats weten te rijden, maar in die tweede reeks van de dag kwam hij heel hard ten val en werd per direct overgebracht naar het ziekenhuis.

Het verdict is niet mals, zo erg zelfs dat Tom wijselijk beslist om te stoppen met actief te crossen. De dokters kwamen met een diagnose die er niet om liegt; een gebroken nekwervel en een andere nekwervel verschoven maar er is ook in een rugwervel een barstje gevonden. Uit deze diagnose blijkt nog maar eens hoe erg de blessure is die #30 opliep. Tom staat een revalidatie van minstens 10 weken te wachten waarbij hij dagelijks met een speciaal nek stuk moet rondlopen. Ook moet hij op heel regelmatige basis naar de dokter terug voor een check-up van de opgelopen blessures.

Het is dan ook heel goed begrijpbaar dat Tom beslist om een punt te zetten achter zijn actieve motorcross loopbaan. Toch is er ook goed nieuws te melden, Tom zal zich na zijn herstel gaan toeleggen om neef en nicht te gaan begeleiden in de cross.

Via deze weg wil Tom ook melden dat zijn Iveco bus en motor te koop staat. En wil hij langs deze weg de vele sponsoren waaronder DSM Racing, VHL Suspension, TMV Parts, MX477,Banden Michel, ... het MC Mikkola team, de vele supportes, familie en hartsvriendin Sarah bedanken voor de steun die hij heeft gehad in het verleden maar ook in de toekomst.

Ook wij bedanken Tom voor de vele mooie momenten die hij ons heeft bezorgd tijdens de talrijke wedstrijden. En zijn er rotsvast van overtuigd dat hij na zijn revalidatie een goed begeleider zal zijn van niet alleen neef Karel en nichtje Emmy. Het gaat je goed in je verdere leven Tom Tekst; Geert Gelaude