MX World

09/08/2013 20:17 - geplaatst door Marcel Dirks

Zondag aanstaande zal bondscoach Joël Smets in Balen de selectie van het team voor de Motorcross der naties, het Wereldkampioenschap voor nationale Motorcross teams, bekend maken. De MX der Naties vindt op 29 september plaats in het Duitse Teutschenthal. Thor it voor meer over de MXON-selectie  

Het Belgisch team mikt op de overwinning én op revanche op de Duitse ploeg. Vorig jaar snoepten de Duitsers in Lommel met slechts 4 puntjes verschil de overwinning af te snoepen van de Belgen. Nu wilt het Belgisch team de zege in Duitsland voor zich opeisen. De kansen daarvoor zijn groot.  De Belgische Motorcross beleeft immers opnieuw de hoogdagen. Op dit ogenblik worden 4 plaatsen in de top 10 bezet door Belgen (onder meer plaats 2 en 3). Met zoveel toprijders om een keuze uit te maken maakt dat de selectie van het team er niet gemakkelijker op.
 
Bondscoach Joel Smets werkte al met een uitgebreide preselectie die van WK-rijders én van een aantal aanstormende talenten: Brent van Doninck, Damon Graulus, Kevin Fors, Julien Lieber, Jens Getteman, Jeremy Van Horenbeek, Joël Roelants, Kevin Strijbos, Clement Desalle, Ken de Dycker. Hij organiseerde met deze groep van rijders onlangs een teambuilding-activiteit (zie foto’s).
 
Bovendien moet er zowel minstens één MX2 rijder worden geselecteerd die over fabrieksmateriaal kan beschikken.
 
Een aartsmoeilijke klus dus waarvoor Joel dit jaar een beroep heeft gedaan op 2 andere tenoren uit de motorcrosswereld: Stefan Everts en Marnicq Bervoets. Samen wonnen zij in 1995 en  1997 al de Motorcross der Naties. Wie de drie oud-kampioenen geselecteerd hebben zal Joël Smets omstreeks 16.00 uur op het podium in Balen bekend maken. Raadpleeg ook:
-    Voorbeschouwing Belgian Masters of Motocross Balen
-    Praktische info Belgian Masters of Motocross Balen