MX World

09/08/2013 13:14 - geplaatst door Marcel Dirks

Zopas hebben we officieel bevestiging ontvangen dat Steve Ramon nu zondag van start zal gaan op de Keiheuvel in Balen. De Keiheuvel is immers al vele jaren het strijdtoneel voor deze Internationale motorcross. Thor it voor meer info.

En we hopen dan ook dat dit nog vele jaren zo kan behouden blijven. De deelname van ex-tweevoudig Wereldkampioen is voor de organisatie van KMC Mol, die al een mooi deelnemersveld in de strijd weet te gooien, een extra opsteker.
Hierdoor kunnen ze rekenen op een groot aantal Ramon supporters die de flanken van dit supermooie circuit zullen bemannen. Steve is sinds enkele weken zich aan het voorbereiden op deze en andere wedstrijden. Vermoedelijk staan de andere BK wedstrijden later dit jaar nog op het programma en in het najaar enkele Internationale strandraces.

Tanel Leok zal ook starten in deze editie en dit ter vervanging van de geblesseerde David Guarneri. Guarneri reeds jaar en dag actief in het BK ziet hierdoor een verbetering in de voorlopige tussenstand aan de neus voorbij gaan.

Het ziet er naar uit dat het geen snikhete editie gaat worden zoals in 2012. De verschillende weersvoorspellingen spreken momenteel van een typisch Belgisch zomerweer. Dit betekend een graad of 22, licht bewolkt en tot de avond droog. Ideaal motorcrossweer als je het ons vraagt. Hopelijk is deze extra informatie meer dan voldoende om allen te overtuigen om op 11 augustus af te zakken naar één van de meest bekendste duinen in de Belgische Kempen.

Tussenstand BK MX1
1: Ken de Dycker
2: Jeremy Van Horebeek
3: Evgeny Bobryshev
4: Shaun Simpson
5: Kevin Strijbos
6: Jeremy Delince
7: Jacke Nicholls
8: Davide Guarneri
9: Yentel Martens
10: Xavier Boog

Tussenstand BK MX2
1 : Damon Graulus
2 : Jesper Jonsson
3 : Brent Vandoninck
4 : Dietger Damiaans
5 : Dylan Verleysen
6 : Peter Irt
7 : André Park
8 : Jonass Pauls
9 : Erik Hugye
10: David Foguenne Tekst en foto: Geert Gelaude