MX World

19/06/2013 13:15 - geplaatst door Marcel Dirks

Na de openings- Grand Prix in het Nederlandse Valkenswaard  waarbij Steffi een top vijf plaats voor ogen had gehouden kon ze tijd nemen om zich nog beter voor te bereiden op de volgende Grand Prix races. Thor it voor meer.

Een goede zaak aan de ene kant maar anderzijds moet je na een lange revalidatie meters maken met de motor. Een heel tevreden Steffi met de selectie om voor het eerst te mogen strijden bij het Europees kampioenschap voor landen bij de dames bezorgde Duitsland een 2de plaats algemeen. Hoofddoel blijft echter het WK die na Italië op 3 gereden races van de 7 in totaal te rijden wedstrijden nagenoeg halfweg is. De Duitse Kawasaki Rabbit Racing pilote kan na Slovenië en Italië terugblikken op 2 mooie GP's, met ups en downs. Na haar erg zware blessure van afgelopen jaar hadden de dokters onze kampioene reeds verwittigd dat ze tijdens het rijden de nodig hinder zou ondervinden. De behandelende arts heeft dan ook de raad gegeven om noodgedwongen de houding op de motor aan te passen. Ondanks alles moeten we erg trots zijn om de inzet van onze kampioene en de resultaten tot op heden behaald. In Orehova Vas kon ze met een 4de en 2de plaats in de reeksen als 2de algemeen op het podium. In een erg warm Maggiora kon deze plaats middels een 3 en 3 in de heats mooi overdoen. Door deze goede regelmaat staat Steffi nu op plaats 4 in de tussenstand voor het wereldkampioen-schap met 116 punten, dit op slechts 1 punt achterstand van de Ierse Kane en op slechts 2 punten van de Australische Rutledge. Alles is dus nog mogelijk zelfs huidig wereldkampioene en tot op heden ongeslagen Fontanesi is met haar 150 punten nog niet veilig, daar er nog 200 punten te verdienen zijn.
Volgende race voor Steffi is in Denemarken, direct gevolgd door de X Games in Munchen. Daarna staat de volgende GP op het programma in het Kroatische Jastrebarskp. Met de nodige trots kunnen we dus melden dat  Steffi op koers is voor haar doelstelling dit jaar! Bij deze een grote dank aan de broodnodige sponsoren; Kawasaki Rabbit Racing, Promax, Wcup, Boons Bandenservice, UFO, Ariete, Goldentyre, Ortema, Prox, Twin Air, en vele anderen!

Tekst Geert Gelaude
Foto Youthstream