MX World

30/03/2013 12:15 - geplaatst door Marcel Dirks

Afgelopen weken heeft Steffi Laier er een spartaans bestaan op na gehouden, met slechts één doel voor ogen er terug staan bij de eerste Grand Prix van het jaar. Ook al is Steffi niet aan haar proefstuk toe, beseft ze des te meer dat je niks aan het toeval mag overlaten in de voorbereidingen.

“De vele fans verwachten misschien net iets teveel van me dit weekend. Ik kom net terug uit een erg lange revalidatie, en had ook een sabbatjaar in de Grand Prix. Het merendeel van de andere dames hebben er wel een volledig seizoen opzitten en intussen ook al bijna allemaal enkele races gereden. Voor mezelf is dit weekend mijn eerste echte races van het jaar.

Er is afgelopen jaar heel veel veranderd, ook voor mezelf, ik voel me goed en heb nu zelf alles in handen. Dit voelt goed aan en ik ben ervan overtuigd dat het kleine aantal mensen die nu rond me zijn me door dik en dun blijven steunen wat er ook gebeurd! Persoonlijk zal ik erg tevreden zijn als ik maandagavond binnen de top 5 eindig hier in Valkenswaard. Het seizoen is langer dan de eerste GP van het jaar, en daar zet ik mijn pijlen op. Mijn einddoel is het podium dit jaar, en voor volgend jaar een nieuwe titel. Dit zal niet makkelijk zijn, er komen steeds jonge concurrenten bij die hun plaats aan de top innemen. Daarom heb ik afgelopen weken heel hard getraind om mijn conditie op niveau te brengen en klaar te zijn om mijn plaats terug in te nemen bij de dames in het wereldkampioenschap.

Rest me nog alle sponsoren te danken die me de kans geven om me terug in de Grand Prix te meten. Mijn ouders die heel veel voor me doen, Betty Vanlommel die als een tweede moeder voor me is als ik niet in Duitsland ben. Geert Gelaude die me bijstaat voor de persberichten,website (na de GP zal deze een update krijgen) en zijn steun. En zeker de vele fans die me blijven steunen zijn. Ik hoop jullie mooie races te bezorgen en een spannend kampioenschap.”

Steffi Laier #110