MX World

29/03/2013 19:40 - geplaatst door Marcel Dirks

We hadden een korte babbel met de nieuwkomer in zowel de MX1-klasse als in het Kawasaki KRT Factory Team, Jeremy van Horebeek. The Jerre zal voor het eerst in actie komen op het alomgekende Eurocircuit. Voor Jeremy, nu helemaal genezen van zijn vingerblessure die hij eerder dit seizoen opliep kan het seizoen nu helemaal van start gaan en waar kan dat beter dan bijna voor eigen deur... Thor it voor het interview 

  Jeremy, het moet een goed gevoel zijn geweest vorige week op het podium na het ONK? Ja, dat was het zeker en het was goed voor mijn zelfvertrouwen. Na mijn terugkeer uit Thailand had ik enkele wedstrijden nodig om me voor te bereiden op deze GP en dat kon ik het best doen op de zanderige ondergronden van de ONK's. In Halle en Oldebroek had ik goede starten, voelde ik me sterker dan in Thailand en het voelde goed om podiumplaatsen te pakken tegen andere Gp-rijders die ook reden om zich voor te bereiden op Valkenswaard.    Hoe voel je je voor deze GP?
Ik voel me goed, ik heb hard gewerkt sinds ik terugben in België en de problemen met mijn vinger zijn bijna weg, ik heb veel minder pijn. Ik ging dagelijks langs bij mijn kinesist en kreeg een speciale behandeling voor mijn vinger. Ik moet nog werken om meer kracht in mijn hand te krijgen maar het is al veel beter dan in de eerste GP's! Ik voel dat ik er helemaal klaar voor ben en ik hoop dat ik op mijn niveau kan rijden.   Je liet in de ONK's zien dat je terug in vorm bent? Het was goed om twee keer op het podium te staan. In beide wedstrijden had ik goede starts, ik kreeg enkele aanpassingen aan mijn motor en heb een beter gevoel met de start nu en kon een goed tempo houden in de wedstrijden ook al werd ik naar het einde toe wat moe. Ik kon sinds mijn blessure niet echt trainen gelijk ik wilde en daarom waren die wedstrijden goed. Ik kon wat meer uren rijden en kon ook enkele aanpassingen doen die beter bij mijn rijden passen.   Heb je goede herinneringen aan Valkenswaard?
Niet echt, ik kon er nooit op het podium geraken. Veelal was het de eerste of tweede Gp van het seizoen, dan krijg je altijd wat meer druk als je een titelkandidaat bent. Dit jaar is het anders, ik ben rustiger en relaxter, het team legt geen enkele druk en ik ben klaar om te verrassen. Ik weet dat er heel wat vrienden en supporters komen en het zal mooi zijn om hen te zien supporteren! Ik wil laten zien dat ik terug ben!   Dit jaar rijden jullie terug in de andere richting, wat vind je ervan en wat veracht je? Het maakt me niet zoveel uit, het is een zandcircuit en dat telt. Ik hoop dat het circuit technisch wordt en dat ze niet te grote springbergen erin leggen, het is moeilijk genoeg om op volle snelheid in het zand te rijden, het kan dan gevaarlijk zijn om er snelle en grote jumps in te leggen net als ze in de eerste GP's hebben gedaan. Over mijn verwachtingen; het is moeilijk te zeggen, de laatste wedstrijd die ik reed in goede vorm, maar fysiek nog niet zo ver als ik nu sta, was Mantova, in januari. Maar ik hoop in ieder geval een reeks bij de eerste zeven te finishen!   Veel succes Jeremy!