MX World

05/11/2012 08:33 - geplaatst door Marcel Dirks

Na vrijdag de motor voorzien te hebben van Supercross vering van Promax Suspension, ging Nolan de strijd aan met veel rijders uit heel Europa maar nu waren er ook veel Belgische rijders.
  Thor it voor meer info

Vrijdag en Zaterdag was het nog even wennen aan de motor en de vering maar het ging steeds beter, Nolan kon zich iedere keer met de beste meten, en in de finale op Zaterdag een mooie derde plaats in beslag nemen. Zondag  ging het ook weer goed en tijdens de tijdtraining reed hij de snelste tijd in zijn groep, tijdens de heats wist hij iedere keer voorin mee te rijden wat hem een plaats in de finale opleverde, tijdens de finale was hij goed weg en nam de Hole shot, maar al in de eerste ronde werd hij voorbij gestoken door Jago Geerts die ook al op Zaterdag de finale had gewonnen, Nolan bleef goed volgen en kon in de tweede ronde de leiding overnemen door een ongelofelijke actie van een andere rijder, deze was in de start gevallen en wachtte in de tweede ronde Jago Geerts op (waarvan hij dacht dat hij hem met de start omver had gereden), en stuurde vanuit binnen helemaal rechtdoor waardoor de leider in de wedstrijd de baan uit werd gereden, een actie uit frustratie waardoor Jago Geerts deze finale niet kon uitrijden en niet alleen de dagzege maar ook de totaalzege aan zijn neus voorbij zag gaan. SX & MX Management is blij dat een rijder uit het Management de totaalzege behaald, maar is wel eerlijk dat de actie tegen Jago ongepast was en dat hij misschien wel verdiend had om deze zege in de wacht te slepen.
 
Pluspunt voor Nolan is wel dat hij zichzelf met zijn goed verende KTM Machine in de picture heeft gereden en dat er gesprekken zijn om de Supercross in Chemnitz en Munchen te gaan rijden, hiervoor heeft hij een uitnodiging gehad van een KTM team uit Duitsland.
 
SX & MX Management en de Familie Cordens wil dan ook Mark Essens van de firma Promax Suspension bedanken voor zijn hulp bij het maken en afstellen van de KTM van Nolan.