MX World

23/07/2012 11:56 - geplaatst door Marcel Dirks

Eerste top 10 plaats voor Ludovic Brevers in Rusland. In het verre Russische Semigorje werd afgelopen weekend de elfde GP van het seizoen gereden. Op de technische nieuwe omloop wisselden zon en regen elkaar opnieuw af maar de omloop bleef perfect en alle piloten hadden veel fun.
  Thor it voor meer info.

Net voor de kwalificatiereeks op zaterdag brak de hel los boven Semigorje. De regen viel met bakken naar beneden en het starthekken blokkeerde bij de eerste start. Bij de herstart ligt Kevin gedurende lange tijd op de dertiende plaats maar door de overvloedige modder blokkeerde zijn voorrem en gaf Kevin op. Kenny reed zijn eigen wedstrijd en slaagde erin om recht te blijven. Hij kwam als 18e over de finish.

De regen maakte plaats voor een stralende zon op zondag voor de wedstrijden. Onder het enthousiaste oog van meer dan 20.000 toeschouwers startten Kenny en Kevin als 19e en 20e. Wiel in wiel maakten de Kemea - Reytec rijders goed tempo. Even na halfweg kreeg Kevin de smaak helemaal te pakken en klom op naar de zestiende plaats. Kenny finishte als 19e en kon dus ook punten pakken.

In de tweede manche namen zowel Kenny als Kevin een start in de top 20 maar al na enkele bochten kwam Fors ten val en werd hij terug verwezen naar de allerlaatste plaats. Kevin probeerde nog terug te vechten maar na een nieuwe val besloot Kevin uit de race te stappen. Ook Kenny stapte een paar keer van de moto en kwam als 24e over de finish.

In de derde wedstrijd van het Europese kampioenschap MX2 was het al vlug duidelijk dat Ludovic Brevers zich meer en meer op zijn gemak begint te voelen in het EK. In de trainingen reed hij constant tijden rond de top 10 en meteen was het doel voor dit weekend gesteld.
In de eerste manche op zaterdag avond nam Ludovic een goeie start en reed de eerste ronden rond op de zevende plaats. Hij kon het tempo goed volgen en moest pas naar het einde toe enkele rijders laten passeren. Ludovic kwam uiteindelijk als negende over de finish.
In de tweede manche zondag nam Ludovic opnieuw een goeie start. Hij drong opnieuw de top10 binnen en volgde zijn voorgangers makkelijk. Opnieuw naar het einde toe kreeg Brevers het lastig maar hij beet door en kwam als tiende over de finish, meteen goed voor een mooie zevende plaats in de eindstand.

Marnicq Bervoets :  Ik ben echt supercontent over de prestatie van Ludovic. Als je ziet welke progressie hij heeft gemaakt tegenover vorig jaar is dit zeer positief. Met zijn 15 jaar is er nog steeds een grote groeimarge. Hij voelt zich soms nog wat onzeker maar eens we dat eruit krijgen kan hij nog mooie resultaten rijden.

Ludovic Brevers : Dit doet echt deugd. Voor deze resultaten had ik vooraf wel willen tekenen. Ik voelde mij goed op de omloop en had plezier in mijn rijden. De starts waren twee maal goed en daarmee kom je al heel ver. Ik moet nu wel nog wat aan mijn fysiek werken want de laatste ronden was ik helemaal op.

Kevin Fors : Er had opnieuw veel meer kunnen inzitten dit weekend. Zaterdag was ik op de goeie weg toen mijn voorrem blokkeerde. Zondag reed ik een goeie eerste manche en ik was zeer tevreden over mijn tempo op het einde, waar ik in extremis nog 16e werd. In de tweede reeks was ik gemotiveerd om nog beter te doen. Ik maakte echter een stomme schuiver bij het aftrekken van mijn roll-off en ging daarna nogmaals in de fout. Ik was echt kwaad op mezelf omdat ik wist dat ik beter kon.

Kenny Vandueren : Het gevoel op de motor was al veel beter als vorige week. Ik moest hard knokken om in de punten te finishen in de eerste manche maar ik was blij met de punten. In de tweede manche had ik een mindere start en ik kwam in de tweede ronde ten val. Ik probeerde terug te vechten maar ging nogmaals zwaar in de fout op de waves. Over de tweede reeks was ik dus vrij teleurgesteld.

De volgende wedstrijd wedstrijd voor het Kemea Reytec Yamaha team vindt op 4/5 augustus in het Tsjechische Loket.

De volledige resultaten kan u hier vinden

Foto credit 'CDS'