MX World

23/07/2012 08:18 - geplaatst door Marcel Dirks

Jens Getteman blijft bevestigen! Terwijl Jens in het Russische Semigorje was trok de rest van de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijders naar Duitsland. Dit om er onder de deskundige leiding van Joël Smets een stage door te voeren.
  Thor it voor meer info.

Jens Getteman heeft dit weekend in de Russische Grand Prix zijn goede prestatie van Letland kunnen bevestigen. In Semigorje kwam Jens op de Standing Construct Suzuki wederom goed voor de dag en kon in beide reeksen punten nemen.

Op zatderdag werd de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijder getrakteerd op een modderige omloop iets waar Jens niet echt rouwig om was. Hij wist er 11e te worden in de kwalificatiereeks. Met dit mooi resultaat kon hij een mooie plaats kiezen aan het starthek voor de eerste reeks van de dag in de latere middag. Jens nam een vrij goede start en reed een geconcentreerde reeks om zo knap 14e te worden. Hij liet tal van grote gevestigde waarden achter zich.

Zondag lag de track er echt goed bij, het was dus afwachten of Jens het hogere tempo zou kunnen draaien in de beslissende reeks? Jens zat al vlug in de punten bij aanvang en kon het tempo vrij goed volgen. Hij werd 16e in deze reeks en kan hierdoor weer wat extra punten aan zijn conto toevoegen ook voor het team was het een mooie zaak.