MX World

03/07/2012 17:54 - geplaatst door Marcel Dirks

Het lijkt er sterk op dat het Yamaha monster Energy dit jaar behekst is want na het uitvallen van Steven Frossard heeft het team opnieuw een probleem. Thor it voor meer info.

Frossard die inmiddels is vervangen door Shaun Simpson voor de resterende Grand Prix wedstrijden moet nu vanaf te zijlijn toezien dat ook zijn teammaatje out is. Wat ze nu gaan doen bij Yamaha is nog niet duidelijk maar we vermoeden toch dat er nog wel iets zal gedaan worden om de motor van David rijdend te houden. De Italiaanse Ex-Wereldkampioen en Monster Energy Yamaha fabrieksrijder crashte in de eerste wedstrijd na ongeveer twee-derde wedstrijd toen hij op de vierde plaats reed. Het gebeurde op één van de tafelbergen bij de landing, na de eerste diagnose zouden net als in augustus van vorig jaar bedie polsen gebroken zijn. Toen was het op training op de Höchstädter KTM ring en was het seizoen gelijk over voor de halve Belg.

Philippaerts, momenteel achtste in de MX1 WK klassement, werd onmiddellijk terug gevlogen naar Italië voor verder onderzoek en een eventuele operatie.

We wensen David Philippaerts op deze manier een goed en spoedig herstel toe. Foto's: Geert Gelaude - Start by Wilco S