MX World

02/07/2012 07:04 - geplaatst door Marcel Dirks

Wederom had de selectie haar zonen uitgezonden om op verschillende plaatsen de eer hoog te houden. Dit weekend waren 4 rijders in 3 verschillende landen actief. Thor it voor meer info.

Cyril Genot was op zaterdag in het Zeeuwse Axel aan de start voor het Nederlands Kampioenschap. Met de snelste trainingstijd en 2 klinkende reeksoverwinningen kan je wederom van een geslaagde wedstrijd spreken.

Axel Nijs was zondag actief bij de BMB wedstrijd met de snelste tijd liet hij zijn groeiende vormpeil nogmaals zien. De eerste reeks verliep niet zoals verwacht en werd Axel pas 8e. In de tweede reeks kon hij vlot mee draaien en werd knap 2e. In de daguitslag werd Axel als 4e genoteerd

Dietger Damiaens was naar Zweden afgereisd om er deel te nemen aan de wedstrijd bij de 125cc in het Europees kampioenschap. De hevige regen had het circuit er geen goed aan gedaan. Dietger die op een 13e plaats lag kreeg een motor op zich van een andere rijder en viel ver terug. Hij werd uiteindelijk nog net 20ste. De tweede reeks op zondag was na nog meer regen een echt modderballet. Geen punten in deze reeks voor Dietger die pas 22e werd. Dietger staat in de tussenstand op plaats 18 genoteerd.

Ook Jens Getteman was in Zweden om zijn punten aantal aan te dikken in het WK. In de eerste reeks kon hij zich goed meten met een ruimere groep en werd als 16e afgevlagd. De herneming was het minder goed en nu moest Jens tevreden zijn met de meest ondankbare plaats. Plaats 21 was zijn deel hij strandde op enkele meters achter zijn tegenstander. Jens staat in de voorlopige WK tussenstand op plaats 33. Volgende wedstrijd is in Letland.