MX World

01/07/2012 09:54 - geplaatst door Marcel Dirks

Het is bij het begin van de vakantie al meteen raak voor beide jeugdrijders. Jeff Vanhoof, de goedlachse en steeds in voor een grap, Suzuki jeugdrijder is gisteren erg zwaar ten val gekomen tijdens de JMS wedstrijd in Tessenderlo. Ook boezemvriend Jarni Kooij had zich het begin van de vakantie zeker anders voorgesteld.

Maarten, vader van Jeff en uitbater van brasserie Pot au feu, had in overleg met zijn zoon beslist om de JMS wedstrijd vlakbij huis te rijden dit weekend. Vlakbij huis een mooie baan en veel bekend volk is altijd goed dachten beide toen ze goedgemutst naar Tessenderlo vertrokken. Maar in de start van reeks 2 liep het heel grondig mis. Jeff die in deze aanvangsfase rechtdoor schoof kwam samen met een andere jeugdrijder ten val. De organisatie had eerder deze week de meeste modder van het circuit verwijderd en deze lag net op de plek waar Jeff doorschoof. Het voorwiel van de Suzuki werd per direct vastgezogen in de blubber en de onfortuinlijke Pot au feu rijder werd over de motor gegooid alsof hij een pluimpje was. Jeff werd door de hulpdiensten opgevangen maar een bezoek aan het ziekenhuis werd aanbevolen. In Herentals aangekomen was het verdict niet mals voor vader en zoon. Uit de foto's bleek dat de kop van de bovenarm (bol vh schoudergewricht) middendoor was. En onmiddellijke operatie drong zich dus op. Bij dit schrijven is er een plaatje op de breuk geplaatst en kan Jeff naar alle waarschijnlijkheid morgen het ziekenhuis verlaten. Jeff zal naar alle waarschijnlijkheid een revalidatie van 6 maand te wachten staan.

Boezemvriend Jarni Kooij die naar Axel was afgezakt voor de NK wedstrijd bij de KNMV is eveneens in het ziekenhuis geweest. Jarni kwam in de laatste ronde van de eerste reeks ongelukkig ten val en heeft hierbij het sleutelbeen gebroken. Jammer genoeg is Axel geen circuit met een goede herinnering voor de Fox - Kawasaki Pfeil – Grizzly tuning rijder. Op de 65cc heeft Jarni hier al eens zijn onderarm gebroken. Het goede nieuws is dat er naar alle waarschijnlijkheid geen operatie nodig zal zijn bij Jarni om alles perfect te laten genezen.

Wie de vrienden een hart onder de riem wil steken kan dit doen op de gekende faceboekpagina's van beide jeugdrijders. Ook wij van mxworld wensen beide jeugdrijders een spoedig herstel toe.