MX World

26/06/2012 18:47 - geplaatst door Marcel Dirks

In 2008 werd voor het eerst de MX Rookie Cup georganiseerd door GP Limburg. Een mooi evenement voor de jeugd dat vooraf ging aan de GP van Lommel. Met zijn neven klassen werd er zo een mooi gevuld programma aangeboden. De winnaar van deze eerste editie was ons eigen Mike Vanderstraeten. Hij kreeg een splinternieuwe motor kado. De Nederlander Mark Boot werd nipt tweede en in de volgende editie van 2009 was het Bootje die de hoofdprijs wegsnoepte en een KTM motor uitkoos. De  editie in 2010 werd om ongekende reden afgeblazen en daarna werd er stilgezwegen over de MX Rookie Cup. Na twee jaar werd de MX Rookie Cup nieuw leven in geblazen . De mensen van VLM gingen samen met het Fun Mx Team rond tafel zitten en kwamen tot een akkoord. Thor it

  In 2012 staat er opnieuw een MX  Rookie Cup op de kalender. Deze zal door gaan op het circuit "De Horensbergdam" te Genk. De Mx Rookie Cup is voor rijders uit de MX2 klasse in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Motoren die zijn toegelaten zijn de 125 cc 2- takt of de 250 cc 4-takt . Piloten die zich in het seizoen 2011 of 2012 gekwalificeerd hebben of punten behaald hebben voor een EK of WK  worden niet toegelaten tot de Mx Rookie Cup zij worden automatisch doorverwezen naar de Mx Light klasse.

Op woensdag 18 juli gaat dit gebeuren van start en worden de kwalificatietrainingen verreden .

Donderdag 19 juli staan er in elke klasse twee manches op het programma.

Vrijdag is een rustdag ingepland en is er veel animatie voorzien zoals een eetfestijn, free style en trialdemonstratie's en diverse optredens.

Zaterdag 21 juli zullen de finale's plaats vinden.
De winnaar van de Mx Rookie Cup 2012 zal uit handen van sponsor ELRO Trucks een nieuwe MX2 motor in ontvangst mogen nemen. Ook voor de overige podiumplaatsen zal een mooi prijzenpakket aanwezig ziin. De overige piloten worden ingedeeld in de volgende categorieen.
Het Fun Mx Team hoopt op een groot internationaal deelnemersveld.

MX Light            MX2  15 tot 25  jaar    ( 125cc 2-takt  of  250cc 4-takt )
MX Talent           MX1-MX3  15 tot 25  jaar
MX Die Hard         Open klasse vanaf 25 jaar

Ook de deelnemers van deze nevenklasses zullen een waardevol pakket in ontvangst nemen. Inschrijven kan vanaf www.vlmcross.be 

Klik hier voor het sportreglement van de MX Rookie Cup 2012

Klik hier voor het programma van de MX Rookie Cup 2012