MX World

01/05/2012 19:37 - geplaatst door Marcel Dirks

Heel vroeg onze tijd zondags werd aan de onderkant van onze aardbol al de derde ronde van het Australische MX Nationals kampioenschap verreden. Het kampioenschap kende tot hiertoe al verscheidende interessante wendingen en dat was nu weer niet anders. Klik op Thor en lees er alles over.

Zo zagen de aanwezige dat Carlton Dry Honda Thor Racing piloot Brad Anderson zijn eerste Monster Energy MX National van zijn carrière in de wacht slepen. De voormalig Brits en tweemaal Red Bull Pro National kampioen die aan zijn eerste seizoen in Australië bezig is, kon nam deze totaaloverwinning met een eerste, een tweede en een derde plek en bleef daarmee youngsters Todd Waters en Lawson Bopping vooraf. Todd Waters won op zijn beurt de tweede reeks voor Bradd Anderson & Lawson Bopping. In de derde reeks zagen we de oude bekende Cody Cooper, vorig jaar nog vervanger van Clément Desalle, winnen. De voormalig AMA & GP piloot bleef met Josh Coppins en Brad Anderson twee andere piloten voor met Grand Prix ervaring vooraf. De overalwinnaar Brad Anderson had het volgende te vertellen. "De eerste race verliep erg goed, ik nam de kopstart, maar tegen het einde kreeg ik een beetje last van opgepompte armen," vertelde Anderson. "Ik voelde me echt goed, had niet het gevoel alsof ik te hard pushte en ik kon de race controleren. "In de tweede reeks kreeg ik nog een goede start en leidde ik weer, maar toen overviel die gevreesde opgepompte armen me weer en Todd [Waters] kwam me voorbij. Ik ontspande een beetje en kwam over de finish als tweede. "De laatste race was mijn slechtste start van de dag, maar ik kwam er door en reed vrij solide. Ik was in staat om derde te eindigen, waar ik zeer blij om ben, en ik ben ook blij om het aantal punten dat ik terugloop op Josh [Coppins]. " Bij de Pro Lites zagen we met Ford Dale ook een Charlton Dry Honda Thor Racing piloot de overal overwinning nemen. Dale had genoeg aan twee tweede plaatsen en een overwinning genoeg om zijn team terug vreugde te schenken na de blessure van Ben Townley in de vorige ronde. Ford Dale bleef in de totaalstand Luke Styke vooraf die de eerste reeks won en Josh Cachia die de tweede reeks voor zijn rekening nam. Australische Motorcross Nationals: Ronde 1 - Conondale Pro Open Overal Resultaat Wonthaggi Pro Lites Overal Resultaat Wonthaggi 1. Brad Anderson 67