MX World

29/04/2012 17:47 - geplaatst door Marcel Dirks

Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijders op verschillende vlakken actief dit weekend. Thor it voor meer info.

Cyril Genot was op zaterdag actief in het Open Nederlands Kampioenschap bij de 85cc grote wielen in Arkel en wist er in beide manches als tweede over de finish te komen. Hierdoor kon Cyril een nieuw podium aan zijn mooi seizoen toevoegen.   Stijn Hofman en Dietger Damiaens zetten prachtige resultaten neer tijdens de EMX125 GP van Italië. Tweede wedstrijd op rij voor het Europees Kampioenschap bij de 125cc rijders. Met Stijn Hofman en Dietger Damiaens heeft het team 2 belangrijke pionnen uit de jeugdwerking aan de start staan. Enkel Stijn liet met de tijdtraining in de kaarten kijken, Dietger kon dan weer niet in het ritme komen. Oorzaak hiervan was zeker en vast het vele sproeiwerk en de zon die de sporen in een mum van tijd tot gevaarlijke harde obstakels hadden gemaakt. De eerste reeks begon goed voor Stijn hij maakte een goede start en kon dit lang vasthouden. Een foutje koste hem vrij veel plaatsen, maar de Oost Vlaming vocht zich terug naar een 18e plaats en de nodige punten. De tweede reeks op zondag was voor Stijn terug eentje om moed uit te putten. Hij kon zich vooraan meten met de top en kwam als 9e door, wat later klom hij naar plaats 7 maar moest toch even inbinden en wat plaatsen prijsgeven. Toch wist hij op karakter terug te komen naar plaats 9. Hiermee is de eerste top tien notering voor Stijn Hofman en Motorsport Future Topsport Vlaanderen een feit in een Europees Kampioenschap. Voor Dietger Damiaens begon de eerste reeks op zaterdag minder goed, rond plaats 20 liggend begon de KTM rijder aan een puike prestatie. Toen Dietger kans maakte om de top 10 binnen te rijden maakte hij een kleine fout en mocht opnieuw beginnen. Maar hij vocht voor wat hij kon en werd mooi 12e in de opener. De afsluitende wedstrijd begon met heel veel spierpijn want in de warm up was Dietger vrij zwaar gevallen. Hij miste de start compleet en wist na een ronde pas 36 voorbij te komen. Met nog 10 minuten wedstrijd lag hij nog buiten de punten maar verbeet de spierpijn en haalde alles uit de kast om als 16e te finishen.   In het hoofdprogramma bij de MX2 kon Jens Getteman nooit echt in zijn ritme komen hierdoor kon hij zijn mooie prestatie van vorige week niet herhalen.