MX World

22/04/2012 14:39 - geplaatst door Marcel Dirks

Het alom geprezen circuit in Sevlievo, Bulgarije is dit weekend de plaats van gebeuren voor de tweede Grand Prix van het jaar. Maar het is ook de eerste wedstrijd in het Europees kampioenschap bij de 125cc 2t rijders. Thor it voor meer info.

EMX 125 zaterdag; De baan lag er terug goed bij en dat kon je dus merken aan de hoge snelheden en de snellere rondetijden. Stijn die bij de start was gevallen, vond duidelijk beter zijn draai en kon het laatste belangrijke punt achter de naam laten zetten. Dit na een heuse achtervolging gedurende de gehele wedstrijd. Even zag het er zelfs naar uit dat hij alsnog 19e kon worden, maar de jonge Motorsport Future rijder werd de laatste bochten nog verschalkt en werd dus nog knap 20e. Minder goed verging het de door KTM Dam Racing gesteunde rijder Dietger Damiaens, hij kwam als 8e uit de startblokken maar werd dan erg agressief van de track gereden door een andere deelnemer. Door dit manoeuvre kwam Dietger ten val en moest als 38e zijn race hervatten. Dietger stuurde zijn KTM als een bezetene over het circuit en kon nog als 25e worden afgevlagd. EMX 125 zondag; Een geprikkelde Dietger Damiaens kwam nu minder goed uit de startblokken, kwam als 19e de eerste ronde door en zou een hele wedstrijd in de clinch liggen om zich in de top 20 te handhaven.Met nog 3 ronden te rijden zit Dietger op plaats 18, als er één ding is wat de jeugdrijders is bijgebracht dan is het wel dat ze moeten vechten tot op de eindstreep. Dit in gedachten houdend perst de MSF jeugdrijder alles nog eens uit de KTM en kan de reeks als 15e afsluiten. Ook Stijn Hofman mist de start compleet en komt pas als 23e de eerste maal voorbij start en finish.Halfweg koers ligt Stijn nog steeds niet in de punten en ziet het er niet zo best uit op zondag voor de goedlachse rijder. Maar zoals het hoort geeft hij zich met deze plaats niet gewonnen en probeert de tegenstand op elke mogelijke plaats te passeren. Dit lukt ook want Stijn Hofman weet beslag te leggen op plaats 17 bij het eind van de wedstrijd.   Eerste Grand Prix punten voor Motorsport Future rijder Jens Getteman in de MX2 van Bulgarije. Jens had gisteren een 22e plaats weten te bemachtigen in de Qualifying Race. En niet al te goede start voor de Suzuki rijder toch wist hij al in de eerste ronde enkele rijders terug te wijzen en kwam als 20e voorbij de finish. Bij het ingaan van die tweede ronde kwam hij ten val met Cervellin en verloor erg veel tijd. Jens kon na die val geen echte vuist meer maken, maar bleef wel in de race en wist zich naar een 32e plaats te werken aan het eind van de race. Race 2 en dus alles was nog open voor Jens, nu kon hij zijn wedstrijd mooi indelen en klom gestaag een plaatsje op.De laatste vijf minuten wedstrijd braken aan en Jens Getteman zat officieel in de punten bij deze GP. De Standing Construct rijder zou met een 19e plaats de nodige 2 punten achter zijn naam weten te krijgen.