MX World

22/05/2018 08:44 - geplaatst door Stingray

De 500 cc openingsreeks was die van de achtervolgingen. Nadat Jeffrey Dewulf kopstarter Robin Bakens tot de orde riep moest men beleven hoe een aantal mannen die hun start misten er wel erg vlot tegen aan gingen. Roy Van Heugten bijvoorbeeld, versierde de tweede plaats, nadat hij als negende was vertrokken. Achter hem Dietger Damiaens en Santtu Tiainen, die pas als dertiende en zestiende uit de eerste passage kwamen.

In de tweede reeks leidde Damiaens voor alweer Bakens en Kevin Van Genechten. Dewulf beende de koploper snel bij en greep de macht in de vijfde ronde. Damiaens leek stand te houden maar Van Heugten troefde hem twee ronden voor tijd af.

In de 250 cc mocht Jarni Kooij één ronde aan de leiding rijden. Dan nam 'thuispiloot' Mark Boot definitief over. Daymond Martens  rukte op naar drie en verdween dan uit wedstrijd. Hij werd opgevolgd door Arjan Wedage, maar het was uiteindelijk de in de eerste ronde verachterde Tim Louis die derde werd.

De slotreeks leek alweer uit te draaien op een duel Boot-Kooij. Boot stoomde evenwel vlot door naar zijn tweede reekszege. Voor de ereplaatsen dan kwam in eerste instantie  Tallon Verhelst zich met de zaak bemoeien, maar het zou toch weer Louis zijn die tweede werd voor Verhelst.

Kanttekening: er kwamen 109 deelnemers opdagen in Axel...…..

109.......

Dirk Duym was er voor ons en bekeek alles door zijn zoeker: HIER KLIKKEN