MX World

18/06/2018 10:15 - geplaatst door Stingray

Flinke opkomst bij de Inters, 24 man sterk, op de Breugelheide. De mix was ideaal: wat oudgedienden tegen de actieve crossers. Een man stak er wel wat boven uit. Nick Triest rijdt momenteel het Zwitsers kampioenschap en oordeelde dat Lille rijden beter was dan naar het voetbal kijken.

Triest won de eerste reeks voor Andy Pauwels. Bewust of niet, Nick was niet mee in de start, maar schoot als een komeet naar voor. Niet dat we anders verwacht hadden. Pauwels lijkt niet stuk te krijgen, en reed redelijk lang aan de leiding toen hij Steven De Beuckelaer verdrong. Rob Konings werd derde maar die zagen we niet terug in de uitslag van de slotreeks. Steven De Beuckelaar ging als vier over de finish voor Marcus Lee Soper.

In de tweede reeks nam Triest geen risico. Kopstart en boekentoe, oordeelde hij, en won met driekwart minuut voorsprong. Daarom was de strijd voor de ereplaatsen de blikvanger. Want De Beuckelaer zag dat Soper zich tussen hem en Pauwels positioneerde. Aand de eindzege van Triest was niks te doen, maar het zilver was voor  Steven, al telden hij en Andy gelijke punten. Soper werd vierde in de eindstand.