MX World

18/02/2019 09:41 - geplaatst door Stingray

Het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team heeft zijn eerste zege van 2019 beet. Jago Geerts was de beste in de MX2 (2+4 in reeksen) van de internationale race in Hawkstone Park. Teammaat Ben Watson werd voor eigen volk achtervolgd door pech.

Het hele verhaal onder Thor.

Credtis: Yamaha.


Watson nam nochtans een goede start in de eerste reeks. De Brit joeg op leider Sterry, toen hij een steen in zijn tandwiel kreeg. Game over. Intussen was Geerts, die als vijfde gestart was, enkele plaatsen opgeschoven om uiteindelijk tweede te eindigen.

Het was Watson zijn dagje niet, dat was duidelijk. In de tweede reeks kreeg hij af te rekenen met koppelingsproblemen, waardoor hij niet verder kwam dan de tien plaats. Geerts kenden niet zo'n geweldige start (tiende plek), maar kon snel naar voor opschuiven. In de voorlaatste ronde kon de Belgische tiener Olsen nog de vierde plek ontfutselen. Een maneuver dat hem de eindzege in de MX2 opleverde.

Pech bleef Watson ook in de Superfinale achtervolgen. Ook in de race met de beste MXGP-rijders kende hij een probleem met de koppeling, die hem tot opgave dwong. Geerts daarentegen amuseerde zich rot. De 18-jarige nam de zesde plek van Kullas over, onderhield een stevig tempo en hield die plek vast tot het einde.
"Een geweldige dag voor Geerts. Je ziet dat hij zich echt op zijn gemak voelt op de YZ250F. Hij zit perfect op schema voor het WK, dat over twee weken start", zei Hans Corvers. De teameigenaar zat in met Watson. "Ben was heel sterk en snel in de eerste reeks, maar kreeg daarna met bakken pech af te rekenen. Dat verpestte zijn hele dag."

Jago Geerts: "Eerste zege van het jaar. Voor mezelf en voor het Monster Energy Kemea Yamaha Team. Okay, ik weet ook wel dat het een voorbereidingsrace en nog geen Grote Prijs is. Maar toch voelt het lekker aan om te winnen. Dat wil toch zeggen dat we op de goede weg zijn met het oog op het WK. Ik gebruikte ook dezelfde afstelling als vorige week in Mantova. Ik voelde me echt goed op mijn Yamaha. Ik denk dat we het juiste pakket gevonden hebben. ook belangrijk: ik had minder last van opgepompte armen. Ik heb dit weekend extra vertrouwen getankt."

Ben Watson: "Ik kende vandaag gewoon té veel problemen. Het begon in de eerste reeks met een steen in mijn tandwiel, op een moment dat ik in tweede positie reed. In de tweede en derde reeks liet mijn koppeling het afweten. Door al die problemen kon ik mijn niveau gewoon niet halen. Iedereen werkt keihard en ik moet positief blijven en onthouden dat dit maar voorbereidingsraces zijn. In Argentinië moet ik er staan. Laten we hopen dat de problemen tegen die eerste Grote Prijs zijn opgelost en ik kan rijden zoals Ben Watson."