MX World

16/06/2019 17:47 - geplaatst door Stingray

Ach, hij is niet meer van het podium te branden, de goudhaan uit Balen. In Letland zette hij vandaag weer twee sterke reeksen neer. Tot twee keer toe ging hij TK Olsen halen, de Husqvarna rijder, die tweede staat in het WK. De Kemea-man werd zo tweede achter Jorge Prado Garcia. De KTM Red Bull rijder won - autoritair - telkens gesterkt door een topstart. Dan gaan, voor wat Prado en Bart Dirkx betreft de boeken toe. Ook vandaag.  Geerts vertrok als vierde achter ploegmaat Ben Watson die hij na twee ronden in de steek liet. Olsen bijbenen was één zaak, er over geraken een andere. Het lukte Jago vier ronden voor tijd. Prado werd een kleine vijf seconden eer afgevlagd.

Prado, Olsen en Tom Vialle gingen aan in de tweede reeks, waarin Geerts zich in de start wat liet overrulen. Watson en Adam Sterry moesten er vroeg aan.  Vialle bleef zeven ronden uit zijn klauwen en dit keer hield Olsen bijna stand tot op het einde van de rit.

Brent Van Doninck werd zestiende in totaal (20/11) en debutant Cyril Genot die uitviel in de eerste reeks werd twintigste in de finale. 

Credits: MXGP.Com.