MX World

24/08/2019 08:54 - geplaatst door Stingray

Op de entry list  staat het nummer 189 toch vermeld. Maar ingevolge een schouderblessure opgelopen in Imola (It) zal Brain Bogers niet starten in de MXGP van Zweden. Wie wel op de lijst staagt: Max Nagl. Zou het eindelijk terug rijden zijn voor de vriendelijke Duitser?

De Europese kampioenschappen EMX125 en EMX250 krijgen ook hun ontknoping in Zweden, zoals we wellicht ook Jorge Prado als nieuwe MX2-kampioen zullen krijgen.

Thor...

Mattia Guadagnini en Tom Guyon zijn de enige twee kandidaten in de EMX125 cc. Met een marge van 20 punten moet dat volstaan voor de Italiaan die een schitterend EK reed. Drie kandidaten voor het brons met Simon Laengenfelder en Mike Gwerder op een punt van mekaar. Jorgen-Matthias Talviku doet in theorie ook nog mee. Liam Everts moet inprincipe zijn achtste plaats kjunnen vast houden. Meer zit er niet in. Hoewel, hij kwam sterk voor de dag op de Keiheuvel.

Roan van de Moosdijk deed een beregoede zaak in Lommel, maar zijn voorsprong  laat hem niet echt zorgeloos rijden. Op elf punten volgt Stephen Rubini die zich in Lommel kapot reed. Op dertien eenheden Alberto Forato, dus het kan nog voor de Italiaan en de Fransman. Maar 'Moosdijk' is in vorm en zal een selectie voor de MXoN hard  willen maken met een Europese titel.

MXGP

MX2

EMX125

EMX250