MX World

16/09/2019 10:27 - geplaatst door Stingray

Voila, China is in de MX gedoopt. Was het geslaagd? Daarover lopen de meningen uiteen.

Onder Thor geven we kriskras weer wat ons opviel in Fengxiang.

Geen Kevin Strijbos te merken op de livetiming. Whatsupp Kevin? We bleven zonder enige nieuws tijdens de uitzending. Maar Strijbos zelf beantwoordde onze prangende vraag zelf op de social media..... en dat was niet zo positief.

Strijbos: "Zwaar gevallen in de eerste reeks en ik werd gekwetst aan de schouder. Ik ben niet gestart in de tweede rees. Z, dit was dan de laatste GP van 2019 en misschien wel de laatste GP in mijn carrière.. Het liep niet allemaal zoals gepland. Het is triestig, maar  zo is het nu eenmaal. We zullen zien wat er gebeurt in de toekomst. Ik ben nog steeds gemotiveerd om hard te werken om goed te zijn. Maar is het moeilijk om een team te vinden. Mocht dit mijn laatste GP zijn, dan wil ik iedereen bedanken die me door de jaren heen geholpen heeft. De fans, teams, sponsors, vrienden, family...….. Ik kijk wel positief vooruit want over twee weken is er de MXoN in Assen. En we gaan er voor met Team Belgium."

De val van Strijbos: HIER klikken.

Na  afloop van de GP in China maakte Nederland bekend dat Calvin Vlaanderen de derde man zal zijn voor het Nederlandse team in Assen. Of je nu pro/contra Vlaanderen of Van de Moosdijk bent, de keuze is verdedigbaar. Over de twijfel en het aanslepen was er meteen kritiek. Ook begrijpelijk. Maar de filosofie er achter is volgens mij dat de KNMV de kans op MXoN winst zo groot mogelijk wil maken.

Ik weet niet U het U is opgevallen, de prestaties van Xu, Deng en Peng? Mij wel. En ze stoorden mij. Ik begrijp best dat de animo om wat lokale rijders in te brengen best te verantwoorden is. Vanaf ronde drie werden de beelden doorspekt van toeristen die aan hoge snelheid werden g epasseerd door de toppers. Goed, ze reden niet onder de voet, maar ik vraag me toch wel  af of een rijder die  op een rondje liefst 51 seconden langzamer rijdt dan de snelste man in een GP op zijn plaats is. Ik denk dat gisteren zowat alle piloten in Orp sneller reden dan Tianwei Peng. Of daar dan medelijden mee heb? Welnee, Tianwei had zelf beter moeten weten. Ik doe een open oproep naar de FIM om hier absoluut een duidelijke grens te trekken. 

Nog even over de WK-standen. Coldenhoff, in de vorm van zijn leven,  haalde zijn slag thuis. Hij verdreef Gauthier Paulin van de derde plaats. Ook Monticelli en Bogers schoven nog banken vooruit. Een maat voor niets is de slotproef dan niet geweest in de MXGP.

In de MX2 veranderde er niks in de top tien.