MX World

16/09/2019 08:33 - geplaatst door Stingray

De ADAC finale in Holzgerlingen was half en half Belgisch getint. In de MX1 verdeelden leider Dennis Ullrich en Pascal Rauchenecker de reeksen. Pascal won voor Dennis, de opkomende revelatie Tom Koch, Lukas Neureuter en de half herrezen Brian Hsu. De titel is voor Ullrich en de geblesseerde Jens Getteman wordt vierde. De ander gekwetste Belg, Jeremy Delincé wordt tiende.

Credits Sacha Coenen: Grietje MX Pics.

Meer over de andere reeksen onder Thor.

Een Belg in de MX2, namelijk Wesley Van Ham die diep in het peloton eindigde in een race gewonnen door René Hofer voor Michael Sandner en Florian Lion. Jeremy Sydow verspeelde zijn titelkans door eneuitvaller in reeks een, maar toonde zich later met een reekszege. Maar toen was de titel al binnen voor Hofer. Geen Cyril Genot, die won in Orp.

Maar de jongeren redden de Belgische eer. Zo werd Liam Everts twee keer tweede achter Simon Laengenfelder die zo de titel veilig stelde. In de kampioenschapsstand is Everts vierde.

Ook in de 85 cc bleven onze knapen niet onopgemerkt. De inst ging wel naar Edvards Bidzans. Maar Sacha Coenen en Yoran Moens werden vier en vijf en ook Lucas Coenen haalde de top 15. In het kampioenschap eindigt Sacha als derde achter de ongenaakbare Bidzans en Tobias Caprani.