MX World

27/10/2019 20:03 - geplaatst door Stingray

De 3-uurswedstrijd in Axel is een thriller van formaat geworden. Een volle deelnemerslijst zette de dag veelbelovend in. En net zoals vorig jaar stevenden we af op een zinderende finale. Eerst moest Team Ovaa Motors (Jordan-Lee Van Maaren en Tallon Verhelst) afhaken. Ze hadden streden ruim 2.30 uur meegestreden voor de zege. In het laatste wedstrijd uur leek Team Concap (Jorne Tytgat-Jens Van Meer) af te stevenen op de zege. Tot  met nog 40 minuten te gaan Marc Boot de laatste beurt voor MC Mikkola inzette. Boot reed eerst gediceerd naar Team Ovaa toe en passeerde hen bij de wissel. Toen ook Jens Van Meer de laatste keer de baan op stoof zat Boot hem op de hielen. Iets later maakte Jens een fout en werd een kwart minuut terug geslagen. Game over, dacht iedereen. Want Van Meer had wat tijd nodig om weer op stoom te komen. Maar naarmate de wijzer van de klok naar het einde van het slot uur tikte, raakte Boot zijn remvermogen en het laatste eindje energie kwijt. Het was reikhalzend uitkijken naar de finish Boot de zege voor Mikkola en zijn maats veilig stelde voor Jens en Jorne .

Uitslagen, ook van de 85 cc en comments onder Thor.

Credits: MXGrietje.Tallon Verhelst: "Onverwachts kwamen we met ons twee te staan. Gisterenavond kwamen we te weten dat onze derde man Damian Wedage gekwetst raakte in een clubcross. Vandaar dat we zo laat geen vervanger meer konden vinden. Al bij al h ebben we het met ons beidjes niet zo slecht gedaan." Jordan-Lee Van Maaren: "We zaten helemaal stuk op het einde."

Jens Van Meer: " Ik stelde vast dat nog nooit een tweemans team gewonnen had in Axel. Vandaar dat ik aan Jorne Tytgat voor stelde dat we het zouden proberen. Het leek te lukken tot die laatste valpartij. Daarbij verloor ik wat tijd en mijn spatbord. Maar ik wast dat ik moet rijden tot op het einde. Helaas, Boot bleef met een kleine zes seconden voor."

Mark Boot: "We deden in principe beurten van 30 minuten. Da laatste viel voor mij iets langer uit. Tot het tweede uur reden we gelijkopgaand met Team Ovaa en Team Concap. De wedstrijd barste pas helemaal los op het einde. Plotseling zag ik Van Meer vlak voor met oprijden voor zijn laatste beurt. Even later kwam die ten val en zag ik zijn spatbord flapperen. Ik greep mijn kans; Maar op het einde viel mijn achterrem weg. Daarmee moest ik vooraan voorzichtig doseren en begonnen vooral mijn armen pijn te doen. Maar ik haalde  toch mijn slag thuis, als was het helemaal op aan de finish."

Uitslag 3-uurs cross: HIER KLIKKEN.

De 2-uurs race 85 cc, goed voor een recordopkomst van 22 teams werd volledig gedomineerd door Uwe De Waele en Levi Schrik. Ze kamen in de eerste ronde aan de leiding en gaven die niet meer uit handen. De grootste remonte van de zevende naar de tweede plaats kwam van het trio Sem De Meester, Ryan Dult en Tias Callens. Derde werd het team met Ian Ampoorter, Baptiste en Louis Beernaert. Het duo Brent Van De Walle en Arne Luyten werd vierde voor de benjamins Jarne Bervoets en Maxime Lucas.

Uitslag 85 cc: HIER KLIKKEN.