MX World

08/08/2020 13:19 - geplaatst door Stingray

Twaalf rijders gingen er uit na twee kwalificaties. Daarbij ook de twee Belgen Wesley Dieudonne en Adrien Wagener. De tijdritten werden gewonnen door Thibault Benistant en door Kay De Wolf. Liam Everts werd elfde in reeks 1. 

De eerste reeks werd een triomf voor Hutten Metaal Yamaha, dankzij de zege van Thibault Benistant. De reeks werd ingeluid door de Fransman Tom Guyon. En meteen wat drama want noch Kay de Wolf nog EK-leider Bastian Boegh-Damm waren mee. Liam Everts zat zowat in het midden van het pak, maar sloot vrij snel aan bij de top tien. Ondertussen was Benistant na zeven ronden over Guyon gegaan, en werkte zich los. Guyon kwam dan nog ten val en werd g epasseeerd door de Zweden Tim Edberg en Thomas Gifting. Deze laatste zou tweede worden voor Edberg, de Est Jorgen-Matthias Talviku en Mattia Guadagnini. De Italiaan was matig gestart, maar toen hij op de tiende plaats gepasseerd werd door Liam Everts, werd hij wakker en zette een fraaie remonte neer. Dat was ook het geval voor de Wolf. die reed van 20 naar zeven. Boegh-Damm kon het schudden. Probeerde op te rukken maar verliet nadien de arena en behaalde geen punten.

Liam Everts reed een sterke eerste koershelft en sloop vanuit de zestiende plaats de top tien binnen. Maar daar was het bikkelen geblazen en toen de camera's hem uit het oog verloren bleek hij als zestiende gefinisht te zijn. Hij verloor vier plaatsen in de slotronde.

Credits: Hutten Metaal Yamaha.