MX World

08/08/2020 14:43 - geplaatst door Stingray

Wat een finale in de slotreeks van de EMX250. Daarin was Thibault Benistant na een achtervolging in het wiel geraakt van Mattia Guadagnini. In de slotronde vuurde de Fransman de ene salvo na de andere af op de moedige 8italiaan. Die plooide en begaf, maar Benistant had ook zijn mogelijkheden overschat. Hij raakte van de ideale lijn even buiten de baan. Dat volstond voor Guadagnini om de leiding terug over te nemen. Benistant raakte terug in het wiel van de leider, maar verloor in de sprint. Jammer dus, maar geen dubbel voor deYyamaha rijder. Hi is wel goed voor de dag- en eindzege én de rode plaat blijft voorlopig bij hem.

Want Bastian Boegh Damm kende een dramatisch wedstrijdverloop. Puntenloos gebleven in de eerste reeks probeerde hij nu de bakens te verzetten. Hij leidde zelfs, maar kon het tempo van zijn achtervolgers niet aan. Hij viel een beetje terug en vanop de derde plaats viel hij roemloos uit de wedstrijd. Jorgen-Mathias Talviku werd nu derde voor  Isaak Gifting en Kay de Wolf. Die had dichter kunnen finishen maar even voor halfweg verloor hij een tweetal plaatsen.

Liam Everts werd opnieuw zesde. In de tweede wedstrijdhelft kwam hij onder stoom en zette de opmars in vanaf de 22ste plaats.