MX World

10/08/2020 12:48 - geplaatst door Stingray

Na vijf maanden ging het FIM wereldkampioenschap MX2 eindelijk verder in Letland. Met drie wedstrijden in acht dagen beloofd het een zware week te worden maar het F&H Kawasaki MX2 Racing Team is goed aan deze ‘triple’ begonnen. Tijdens de derde GP van het seizoen mochten Roan van de Moosdijk en Mathys Boisrame op het podium klimmen. De 19-jarige Roan werd tweede en vierde tijdens de manches, daarmee werd hij tweede overall. Zijn Franse teamgenoot werd vierde en derde tijdens de manches over 30 minuten en twee ronden. Dat resultaat leverde Mathys een derde plaats op in het dagklassement. Mikkel Haarup wist alleen de eerste manche te scoren, de Deen werd daarin negende. De overwinning ging naar Tom Vialle die het kampioenschap ook leidt.

Lees verder en bekijk ook enkele foto's (shotbyBavo) onder Thor.

Op zondagmorgen heeft Mathys de beste trainingstijd neer gezet en hij mag vanaf de pole-position vertrekken voor teamgenoot Roan die een tweede tijd op de klokken wist te zetten. De KX250F-rijders sprinten naar de eerste rechterbocht en beide komen ze in de top vijf voor de eerste keer voorbij aan de pits. Roan komt achter Vialle en Geerts als derde uit de eerste ronde gevolgd door zijn Franse collega. Wanneer Geerts in de tweede ronde ten val komt klimmen Roan en Mathys naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Deze tweede positie geeft de 19-jarige Roan niet meer uit handen en de Brabander en het team is zeer tevreden met zijn optreden. Mathys moet halverwege de wedstrijd een positie toe geven maar met de vierde plaats kijkt hij ook zeer tevreden terug op de eerste GP manche na vijf maanden! Mikkel is als tiende aan de wedstrijd begonnen en hij vecht twee ronden met Geerts om de negende plaats. De Deen passeert de Belg na ruim tien minuten maar dan komt Ostlund opzetten. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd weet Mikkel het tempo te verhogen en hij komt terug bij Ostlund wat voor een spannende finale zorgt. De Leatt-geklede crosser probeert alles om de achtste plaats weer in handen te krijgen maar dat lukt net niet.

Ook tijdens de tweede manche komen de Motul-gesmeerde Kawasaki’s goed uit de start. Mathys lijkt zelfs de ‘holeshot’ te pakken maar dat weet Vialle nipt te voorkomen. In de derde ronden moet Mathys de tweede manche afstaan aan Geerts die niet veel later de leiding pakt. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wordt het nog spannend wanneer de 22-jarige Mathys de aansluiting terug vind bij leiders Geerts en Vialle. Een klein foutje zorgt ervoor dat deze aansluiting verloren gaat en de Fransman wordt keurig derde. Roan is als vijfde aan de wedstrijd begonnen en nadat Fernandez in de fout gaat kan de Eindhovenaar een positie goed maken. Deze vierde plaats zorgt ervoor dat Roan tweede wordt in het dagklassement voor zijn teamgenoot Mathys! Een geweldige prestatie voor het Zuid-Hollandse team en hun rijders. De wedstrijd van Mikkel verloopt helaas wat minder goed. De Deen knokt met de Australier Crowford om de tiende plaats maar een valpartij speelt hem parten. De 18-jarige raakt helaas buiten de punten maar komt toch nog als 25e over de finish.

Roan van de Moosdijk: “Mijn beide starts waren goed en daarnaast wist ik dat ik vooral kalm moest blijven. Het is erg warm en door mijn eigen tempo te rijden kan ik profiteren wanneer andere kleine foutjes maken. Dat gebeurde dus ik ben erg tevreden. Ik wil deze podiumplaats graag opdragen aan mijn opa die vorige week is overleden”.

Mathys Boisrame: “Het was een goede dag die begon met de pole-position. De eerste manche begon heel goed maar in de beginfase brak ik mijn voorremhendel bij een botsing met een collega tijdens de start. Gelukkig wist ik nog vierde te worden. De start van de tweede manche was ook heel goed en ik kon de leider goed volgen. Toen ik een foutje maakte en de aansluiting verloor heb ik voor de derde plaats gekozen. Ik ben heel blij met het podium".