MX World

10/01/2021 11:57 - geplaatst door Stingray

Gisteren ontplofte de sociale media onder de berichten rond Joël Robert. Helaas, veel als, en indien, maar geen echte harde info. Tot we op de FB-pagina van Motorcross Der Azen terecht kwamen. Marcel Hermans,, een van de stuwende krachten hierachter - en nog meer - had een rechtstreekse lijn met Sylvain Geboers. En die berichtgeving willen we u niet onthouden.

Thor

Credits Motorcross Der Azen, Marcel Hermans.

We (Marcel Hermans) vernemen zojuist dat de Belg Joël Robert met spoed is opgenomen in het ziekenhuis en in kritieke toestand verkeerd. We spraken hierover per telefoon met het Suzuki maatje van Robert, de sympathieke Belg Sylvain Geboers. Sylvain verkeert samen met zijn vrouw gelukkig in een goede gezondheid. Sylvain onderhoudt direct contact met de vrouw van Joël Robert. Robert verkeert in een coma toestand en het zal ook niet meer goed komen. Sylvain heeft Robert voor tien dagen geleden nog gesproken per telefoon. Robert is geïnfecteerd door de Corona, opgenomen in het ziekenhuis en toch weer met verlof gestuurd. Robert is thuis nu in een coma terecht gekomen en wederom met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Robert had ook problemen met de bloedsomloop.
"Ze schudden zwaar aan de boom," aldus Sylvain Geboers door de Corona, ook een bekende, de Engelsman Bryan Goss is namelijk overleden. "Het leven is wat het is en we moeten er het beste maar van nemen," aldus Sylvain.
Sylvain Geboers wordt op de hoogte gehouden door de vrouw van Joël Robert, waar de telefoon nu roodgloeiend staat.
Geboers staat op dit moment ook in verbinding met Roger De Coster en zoals gezegd Joël Robert leeft op dit moment als een plant.
Volgende week zal er een oplossing worden gezocht naar deze toestand.
We blijven op dit moment in contact met Sylvain Geboers omtrent de situatie van onze icoon Joël Robert en houden u ook op de hoogte. En wensen Joël Robert, zijn vrouw, verdere familie en directe vrienden veel sterkte toe de komende tijd.

Foto: Robert was samen met meerdere Belgische iconen nog aanwezig op de grootschalige Reünie Motocross der Azen in Sint Anthonis in september 2014. Robert won de Motocross der Azen tweemaal, namelijk in 1965 en in 1966 op een CZ. Ook in 2016 waren wij nog in de gelegenheid om Robert te bezoeken op zijn privé adres in België.

Tekst: Marcel Hermans