MX World

28/07/2021 19:46 - geplaatst door Stingray

Loket was een niet gehele geslaagde repetitie voor Jago Geerts, onze thuisrijder met winstkansen in Lommel. Maar i de tweede reeks reed 'The Jag' alle muiznissen weg en zorgde hij voor een volledig Monster Energy Yamaha Factory podium. Voor ons en de fans is Jago favoriet voor Lommel. Zo en niet anders.

Maar is iedereen het daar mee eens? U leest het onder Thor.

In MX2 verdedigt Maxime Renaux van Monster Energy Yamaha Factory Racing in de zesde proef de leidersplaats. Maar met slechts twee punten meer dan Mattia Guadagnini van Red Bull KTM Factory Racing, de dagwinnaar in Loket. Het lijdt geen twijfel dat beide rijders dit weekend hun best zullen doen om waardevolle punten voor het kampioenschap te behalen.

Thibault Benistant van Monster Energy Yamaha Factory Racing is ook een rijder om naar uit te kijken. Hij zal in Lommel aan de start verschijnen na zijn eerste MX2-podium in Loket, na een 9-1 resultaat. Vorig seizoen was Benistant indrukwekkend in het diepe zand van Lommel toen hij zijn EMX250-titel najoeg. Dat maakt het dubbel interessant om zijn exploten te bekijken. Een strijd tussen de overige MX2-rijders, maar vooral ook ploegmaats Renaux en Geerts. Vooral fabrieks-Yamaha-rijder, Jago Geerts, krijgt in de thuis-Grand Prix van dit weekend een nieuwe kans. Om een aantal goede races te rijden. Om weer op het podium te komen. Om op te klimmen in het kampioenschap. Wij Belgen mogen in Lommel chauvinistisch zijn en Jago op alle mogelijke wijzen ondersteunen. 

Ondertussen zet Tom Vialle van Red Bull KTM Factory Racing zijn terugkeer na een blessure voort. Vorige week in Loket eindigde Vialle als tweede achter Guadagnini in race één, terwijl de Fransman in de tweede race twee keer onderuit ging en de race niet afmaakte. Hopelijk zijn de crashes van vorig seizoen geen tegenslag geweest in zijn herstel en kan hij weer grip krijgen en zijn titel verdedigen.

Ten slotte zijn Jed Beaton en Kay De Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing dit seizoen tot nu toe zeer veelbelovend bezig. Het duo heeft regelmatig mee gebikkeld met de bovenkant van het veld. In Oss stonden de twee als tweede en derde op het podium terwijl ze allebei streden om raceoverwinningen. We zien hen dat over doen in Lommel. 

Dit weekend ontbreekt Roan Van De Moosdijk van F&H Kawasaki Racing jammer genoeg. Hij kwetste zich in Loket aan het schippersbotje. Roan die we zeker tot de favorieten rekenden. Hij werd afgelopen woensdag in Herentals geopereerd.