MX World

13/02/2012 13:13 - geplaatst door Marcel Dirks

Onder zeer koude omstandigheden heeft kersvers BETEMO rijder Yentel Martens de elfde Wintercross in Groesbeek gewonnen. Onze landgenoot Maarten Cremers werd erg knap tweede in het dagklassement. Thor it voor meer info.


Maarten Cremers (4-3) en lokale held Jimmy Kaal (5-4) vervoegden een dolgelukkige Yentel op het podium.   Hulde aan de organisatie en de vrijwilligers, deze mensen stonden voor het plezier van andere de gehele dag in de kou en daar vragen wij graag aandacht en respect voor! Al na enkele bochten stuurt Cremers zijn Honda naar de leidende positie voor Bastemeijer. Petar Petrov die bij de pinken is komt nog in de openingsronde zwaar ten val en moet de wedstrijd met  vrij veel schade aan de Suzuki vroegtijdig verlaten. In de tweede ronden neemt Bastemeijer de leiding over van Cremers, het duo wordt gevolgd door Stuwey Reijnders. Yentel Martens de man uit Lommel heeft geen beste start maar weet dit vrij snel te herstellen. Hij werkt zich door het achtervolgend groepje om vervolgens de jacht op boezemvriend Cremers en Stuwey Reijnders te openen.
Bastemeijer van zijn kant trekt er zich niks van aan en de voorsprong word steeds groter. Martens die onder stoom komt weet zowel Reijnders als Cremers voorbij te gaan maar de voorsprong van de Heli Honda-kopman is dan al ruim tien seconden en de vogel is dus vliegen. In de laatste ronde perst Reijnders er nog eens alles uit, en kan zo nog voorbij Cremers waardoor de Suzuki-rijder derde wordt. Bij de start van de tweede manche neemt Martens de beste start voor Bastemeijer en Cremers. Vooraan weten Martens en Bastemeijer zich in de tweede ronden al los te werken van Cremers. Het duel om de vierde plek gaat tussen een vijftal.Petrov werkt zich door de groep een loopt vervolgens snel in op Cremers. Vooraan laat Bastemeijer duidelijk blijken dat hij de leiding wil overnemen. De vreugde is van korte duur want door een kapot wiel moet Bastemeijer het tempo laten zakken en verliest hij de dagzege. Martens krijgt de leiding terug, hij wint de manche en is daarmee de eerste buitenlander die deze wedstrijd wint. Petrov wordt in deze manche tweede voor Cremers, Kaal en Satink maakt de top vijf compleet. Uitslagen Wintercross Groesbeek, NL:
1e manche
1 Donny Bastemeijer NL Honda
2 Yentel Martens B Kawasaki
3 Stuwey Reijnders NL Suzuki DQ
4 Maarten Cremers B Honda
5 Jimmy Kaal NL Kawasaki
6 Rick Satink NL Honda
7 Davey Janssen NL Yamaha
8 Jeffrey Ebbers NL Yamaha
9 Michael Kippersluis NL KTM
10 Roel van Oort NL Kawasaki 2e manche
1 Yentel Martens B Kawasaki
2 Petar Petrov Bul Suzuki
3 Maarten Cremers B Honda
4 Jimmy Kaal NL Kawasaki
5 Rick Satink NL Honda
6 Davey Janssen NL Yamaha
7 Michael Kippersluis NL KTM
8 Dominique Tijhuis-Trutmans NL Yamaha
9 Roel van Oort NL Kawasaki
10 Bobby Zundorf NL KTM Dagklassement:
1 Yentel Martens B Kawasaki
2 Maarten Cremers B Honda
3 Jimmy Kaal NL Kawasaki