MX World

13/02/2012 13:06 - geplaatst door Marcel Dirks

De Viervoudige WMX wereldkampioene Steffi Laier die heel wat jaren voor KTM reed zoekt andere lucht op. Deze lucht zal ze snuiven bij het Nederlandse Rabbit Racing team. De Duitse zal daardoor op een Kawasaki 250F haar aangepaste programma afwerken.  Klik op Thor voor meer.

Zo zal de regerende wereldkampioene Womens Motorcross Steffi Laier geen volledig wereldkampioenschap betwisten in 2012. Dit omwille van het feit dat het WMX nu meestal samen rijd met het commercieel minder aantrekkelijke MX3. Dit zorgt voor minder fans en dus ook voor minder mogelijke sponsors voor de dames.

Steffi Laier zal wel deelnemen aan de drie WK Manches die samenvallen met de WKMX1 en WKMX2 jongens. Deze zijn in Valkenswaard, Teutschenthal & Matterley Basin. Daarnaast zal ze ook van start gaan in het open Nederlandse kampioenschap en zal ze voor het eerst in haar carrière deelnemen aan de X-Games!

Aanstaande donderdag zal Steffi haar eerste testsessie doen met de Kawasaki 250F om vervolgens naar het Franse Valence af te zakken waar ze in het weekend van 18 en 19 Februari deelneemt aan een internationale wedstrijd. Daarna zal ze met het Rabbit Racing team naar Spanje doorreizen om daar te gaan trainen onder toeziend oog van John van den Berk.

Steffi Laier zal ook o.a. Red Bull mee nemen als sponsor naar het Rabbit Racing Team.