MX World

07/02/2012 17:49 - geplaatst door Marcel Dirks

Op vrijdagavond werd in het Belgische Arendonk het Solarpro GP Betemo MX Team voorgesteld aan de pers, sponsoren, vrienden en familie. Het geheel nieuwe team staat onder leiding van Gunter Peeters. Gunter liep al enige tijd met het idee rond om een eigen team op te starten. Dit was een lang gekoesterde droom van hem. Op het moment dat verschillende personen hun hulp aan Gunter toe hadden gezegd, was het niet moeilijk meer om zijn droom in vervulling te laten gaan en een eigen team op te zetten. 

Thor it voor meer info

In het begin stadium kreeg hij hulp van o.a. Solarpro en Betemo maar ondertussen hebben ook vele andere bedrijven hun steun aan het team toegezegd. Gunter heeft er voor gekozen om in 2012 met twee rijders, die hij al enige tijd op het oog had, naar buiten te treden. 

De rijders die deel uit maken van het team zijn Thomas Vermijl en Sven van de Mierden. Thomas is zestien jaar oud en woont in Helchteren, België. In 2011 werd Thomas kampioen bij de VLM en de UMC. Ook Sven van de Mierden is zestien jaar oud en is woonachtig in Valkenswaard. Sven wist in 2011 kampioen te worden bij de DAMCV in Duitsland. Beide rijders zullen van start gaan op KTM 125cc machines in het Open Nederlands Kampioenschap en het Europees Kampioenschap 125cc. Daarnaast zullen beide rijders ook de ADAC MX Youngster Cup rijden in Duitsland. Ludo Vermijl en Arie van de Mierden zullen zorg dragen voor het materiaal van hun zonen.

De doelstelling van het team is om een professionele uitstraling te hebben zodat ze meerdere jaren kunnen bestaan. Daarnaast heeft het team met beide rijders een meerjarenplan voor ogen waarbij er in 2013 wellicht nog 1 of 2 rijders bij komen. Plezier komt voorop maar daarnaast gaat het team voor kwalificatie met uiteindelijk punten in het EK kampioenschap.