MX World

06/02/2012 23:47 - geplaatst door Marcel Dirks

Afgelopen weekend werd in Touquet naast de jeugd solo's en volwassenen solo's ook geduelleerd voor de titel van quaduro du touquet! Vooraf waren keken we uit naar twee Belgen; namelijk Jan Vlaeymans en Auke Theuninck maar de pech duivel had het op beide heren gemunt! Klik op Thor voor een kort verslag en video van Focus WTV

Zo was de wedstrijd van Auke Theuninck al over nog van voor ze goed en wel begonnen was! Na enkele lengten sprong Auke de achter as van z'n KTM quad kapot. Dit euvel zorgde voor een onmiddellijke opgave en een enorm ontgoochelde Auke Theuninck! Jan Vlaeymans eindigde de wedstrijd dan weer wel maar dit wel onder de verwachte top vijf plaats. Jan wist de wedstrijd namelijk op een elfde stek te beëindigen en dit moet na de technische problemen in Hossegor wederom een klap zijn voor de sport man die Jan Vlaeymans is! Wat de rede is van het mindere presteren is ons momenteel nog onduidelijk maar zodra wij meer info hebben delen we deze uiteraard met u!

In "Le Touquet" deden natuurlijk meer dan twee Belgen mee! Sunny Desintebin was één van die andere Belgen en Sunny deed het met zijn twintigste plaats op vierhonderd tweeënvijftig deelnemers echt knap! De andere landgenoten die in de top honderd eindigde waren Olivier Vandendijck met een zesendertigste plek, de familie Peschon die zevenenzestigste waren en Danny Vandendijck met een achtentachtigste stek.

Naast de Belgen reden er natuurlijk ook andere nationaliteiten mee en deze streden voor de overwinning. Maar hier daarover gaan we kort zijn. Jeremie Warnia verlengd op z'n Can Am 450 zijn titel en dat voor z'n legendarische landgenoot Romain Couprie en Matthieu Ternynck. Axel Dutrie en Paul Holmes werden het eerste koppel en dat deden beide heren door het de zesde plek te eindigen.

Top 10 Quaduro Du Touquet

1. Jeremie Warnia - Can Am 450 - Frankrijk
2. Romain Couprie - Yamaha 450 - Frankrijk
3. Matthieu Ternynck - Yamaha 450 - Frankrijk
4. Antoine Cheurlin - Yamaha 450 - Frankrijk
5. Adrian Mangieu - Can Am 450 - Frankrijk
6. Axel Dutrie | Paul Holmes - Yamaha 450 - Frankrijk|Verenigd Koninkrijk
7. Irwin Puydauby - Yamaha 450 - Frankrijk
8. Josh Frederick - Can Am 450 - Verenigde Staten
9. Pierre-Hubert Truphemus - Yamaha 450 - Frankrijk
10. Jeremy Forestier - Yamaha 450 - Frankrijk

Voor de volledige resultaten kan u terecht op deze link!
var iframe = "";document.write( iframe );