MX World

16/04/2018 16:58 - geplaatst door Stingray

Kwestie van de stukken niet te lang te maken, hier deel twee van de aftertalk en de nodige galerijen.

KTM Red Bull kwam weer als grote overwinnaar uit de strijd. Alweer….. Jeffrey Herlings – Red Bull KTM: “Ik voel dat we in een bevoorrechte positie zitten. Ik weet dat ik met Tony achter mij voluit moet gaan; IN de eerste reeks zat hij ver achter Zo zat ik in een luxe positie en kon ik het rustig aan doen. Deze baan was de beste die we hadden. Een beetje zacht maar met veel lijnen. De regen heeft daar voor gezorgd.” Antonio Cairoli – Red Bull KTM: “Het gaat momenteel tussen Jeffrey en mezelf. In de eerste reeks maakte ik fouten. Eerst door veel te wijd te gaan in de start. Later ging mijn bril stuk door een steen en dat maakte het moeilijk om te passeren. Tot ik enkele prima lijnen vond en snel terrein kon winnen (nvdr: de vliegende passage op de wave langs Febvre en twee keer de perfecte over op dezelfde plaats op Paulin en Gajser: sleutelmometen van een mooie eerste reeks). In de tweede reeks had ik veel last van mijn blauwe oog en verloor daardoor mijn concentratie en jeffrey passeerde mij. Ik ben nog niet 100 procent fysiek in orde. Dat komt omdat het een heel lang seizoen is. Ik heb enkel spijt van mijn vierde plaats van vorige week. Dat was niet voorzien.” Opvallend in de commentaren: er wordt niet meer teruggekomen op het manoeuvre van Caïroli…… Glenn Coldenhoff – Red Bull KTM: “ Zaterdag voelde ik me nog rot, maar ik slaagde er in om dat zondag weg te cijferen. Twee keer kon ik flink terug komen. In de tweede reeks startte ik best goed maar Gajser viel bijna en ik zat achter hem. In dezelfde ronde stak Lieber zijn voetrust in mijn wiel. Dergelijke wedstrijden zijn goed voor mijn zelfvertrouwen. Als ik mee ben in de start doe ik mee met de grote jongens. In de MX2 is er ook een machtswissel op komst. Jonass leidt nog wel maar men ziet dat hij fouten begint op te stapelen. Terwijl een jonge Spaanse Belg – of andersom - dit seizoen een hele grote stap heeft gemaakt. Jorge Prado Garcia – KTM Red Bull: “Vandaag had ik niet verwacht te winnen. Ik ben niet zo vertrouwd met dit soort banen met vele sporen. Maar blijkbaar kan ik dat beter aan dan ik verwachtte. Ik zit nu al aan twee GP-zeges en mijn totaal vorig jaar waren er drie. De harde trianing werpt vruchten af.” Pauls Jonass – KTM Red Bull: “Blij dat ik nog leider ben, maar niet blij met deze wedstrijd. In de tweede reeks vond ik mijn draai niet. Ik vocht met de baan, ging zelfs van de motor. Nu heb ik twee weken om Rusland voor te bereiden.” Ook bij Honda zijn er lichtpuntjes. Het tij begint te keren, al is hte voorlopig enkel Mathys Boisrame die wint. Maar langzaam maar zeker is Gajser back in action. Tim Gajser – HRC Honda: “De technische baan beviel me uitstekend. Ik was in de eerste reeks lang in stat om Herlings te volgen. Tot Caïroli me passeerde, twee ronden voor tijd. In de tweede reeks ben ik bijna gevallen in de start. Maar de vijfde plaats volstond voor mijn eerste podium. Mijn seizoen begint nu pas.” Mathys Boisrame – Honda RedMoto Assomotor – EMX250: “Met de twee kopstarten was ik natuurlijk al goed op weg. Het slijk maakte het moeilijk. Belangrijk is dat ik nu vijfde sta, maar vooral dat mijn zelfvertrouwen terug is” Calvin Vlaanderen – Honda HRC MX2: “Ik wilde twee degelijke reeksen rijden maar dat lukte niet. In de eerste reeks ben ik op de waves zwaar gevallen. Even later viel ik nogmaals. Dan begon mijn schouder op te spelen. In de tweede reeks werd ik zesde. Goed, maar ik wil meer.” Arminas Jasikonis – Honda RedMoto Assomotor, heeft het moeilijk. Zeker op de plaats waar hij vorig jaar op het podium stond. “Echt, ik vond mijn draai niet. In de eerste reeks viel ik en bezeerde mijn been. Even later viel ik weer en ik besloot om op te geven. In de tweede reeks was ik redelijk weg maar ik kon mijn plaats niet houden.” Bij IceOne Husvarna Factory Racing MXGP leek Gauthier Paulin op weg om gebruik te maken van de pech van Desalle. Febvre slaagde daar welin. Paulin niet. Hij viel uit in de slotreeks met een – niet nader bepaald – ‘vreemd’ defect.