MX World

14/05/2018 09:05 - geplaatst door Stingray

MCLB is volgens ons de enige bond waar de rondetijden nog de doorslag geven bij gelijke punten. Dat zorgde er voor dat Ken De Dycker  in Oostrozebeke de blemen mee naar huis mocht nemen. De openingsreeks in Oostrozebeke werd volledig beheerst door Ken De Dycker. Die was de bochten in gedoken voor Wietse Brackman, en Jurgen Wybo, die wat later gezelschap kreeg en voorbij gereden werd door Jorne Tytgat. De als zevende gestarte Damon Graulus viel enkele plaatsen terug en begon dan aan een remonte die hem nog tot op de tweede plaats bracht. Brackman, de winnaar van vorige week, durfde de tanden KDD-Graulus recht in de ogen kijken in de tweede start. Maar die twee bleken geen haalbare kaart voor Wietse. Eerste leidde De Dycker, maar vanaf de vierde ronde trok Graulus het initiatief naar zich toe. Wat Keeno ook deed, Graulus gaf geen krimp. Brackman die derde leek te worden kreeg in de slotronde Kevin Fors over zich heen. De Dycker won de wedstrijd omdat hij over beide reeksen acht seconden minder lang reed dan Graulus. Brackman haalde toch het podium uit de brand. Foto Van Vaerenbergh, FB.