MX World

03/12/2018 11:45 - geplaatst door Stingray

We moeten hier niet flauw over doen. Jeffrey Herlings heeft op nooit geziene wijze het WK MXGP gedomineerd dit jaar. Eerder al voorzag hij zijn palmares van enkele MX2-titels.  In België pak je met zo'n adelbrieven dikke prijzen. In Nederland daarentegen. Maar nu lijkt het de goede kant op te gaan Jeffrey is samen met twee andere sporters genomineerd voor de trofee Sportman van het jaar..

In België daarentegen zie we kortelings niet zo gauw een opvolger voor de Evertsen en Geboersen…….

Lees verder onder Thor.

Het toch al geweldige jaar van Jeffrey Herlings kan op de valreep nóg mooier worden: de wereldkampioen MXGP is genomineerd voor Sportman van het Jaar!

De KNMV droeg Herlings voor bij NOC*NSF. Daarna haalde hij de shortlist met kanshebbers. Alleen dat al was een prestatie van formaat voor een motorsporter. De nominatie van vanavond zag Jeffrey, ondanks dat hij het dubbel en dwars verdient, dan ook niet aankomen: “Een verrassing! Het zou prachtig zijn voor de motorsport.”

Jeffrey bevindt zich in goed gezelschap, want de andere genomineerden liegen er niet om. Langebaanschaatser Kjeld Nuis werd begin dit jaar Olympisch kampioen op de 1000 en 1500 meter. In november pakte turner Epke Zonderland voor de derde keer in zijn carrière de wereldtitel op de rekstok. Zonderland won de verkiezing voor Sportman van het jaar al vier keer eerder. Ook zij zijn groot kampioenen en terecht genomineerd, maar wat zou het fantastisch zijn als… De stem van Kjeld Nuis heeft Jeffrey in ieder geval al binnen, zo vertelt de Olympisch kampioen in Studio Sport.

Woensdag 19 december bepalen collega-sporters (50 procent) en een vakjury (50 procent) de winnaar tijdens het Sportgala 2018. De uitreiking is die avond live te volgen op NPO1, vanaf 20.30 uur. Of via de livestream op NOS.nl.