MX World

09/02/2019 20:20 - geplaatst door Stingray

Drie weken voor de start van het MXGP-seizoen ontvouwde Jacky Martens zijn plannen met het officiële Husqvarna fabrieksteam. Martens is geen veelprater, maar laat veeleer de cijfers spreken.

Tijdens de persbijeenkomst was hij bijzonder opgetogen: "Tot nog toe is alles perfect verlopen. Tijdens ons verblijf in Spanje is er in de beste omstandigheden getraind en getest. Daar zag alles er goed uit. Maar ik besef ook wel dat een stage geen wedstrijd is. In de GP's moet de puzzel helemaal  sluitende zijn. De Husqvarna's hebben een fenomenale sprong voorwaarts gemaakt inzake vermogen. Dat is iets wat we niet zo vaak mee maken. Dat hebben we te danken aan de goede communicatie met de fabriek. Uiteraard verwachten we veel van Thomas Kjer Olsen zeker in combinaite met het top materiaal."

Meer onder Thor, met een dikke galerij er boven op.

Credits: shotbyBavo.


Olsen blijft  de logische virtuele kopman van het Husqvarna team. De boomlange nummer drie van het WK 2018 won vorig jaar de GP van Letland en zal wellicht de grootste rivaal worden voor kampioen Prado Garcia.

Naast TK Olsen werd Jed Beaton ingehaald als vervanger voor Thomas Covington. De Australiër werd in 2016 Australisch kampioen in de MX2 en stapte in  2017 over naar het EMX250. vorig seizoen debuteerde hij voor het F & H Kawasaki team in de MX2. Beaton kwam echter in Matterley  ten val en liep brueken op aan beide benen en ribben. 

Martens: Ik heb Jed goed geobserveerd op training. In het begin was het zeker aanpassen voor hem. Maar van langs om meer toonde hij het potentiëel dat we in hem vermoeden. Een Beaton op zijn best gaat leuke dingen laten zien."

Weetje: we sloegen een babbel met Beaton, en natuurlijk gaat het dan over zijn afkomst. Beaton woonde zijn hele jeugd in het dorpje Churchill, in de staat Victoria. Wat blijkt nu? In 1989 waren wij aanwezig op de ISDE, de zesdaagse enduro in Traralgon. Wij logeerden in Morwell en nu blijkt Churchill slechts een paar mijl van Morwell  veewijderd te zijn. Als ik me niet vergis - Johan Boonen en Joël Smets kunne het ook weten, was de slotcross zelfs op een weiland in Churchill. We zijn er zeker gepasseerd toen we een vrije dag benutten om naar de zuidkust en later naar Philip Island te rijden. Maar toen was Jed wellicht niet/of net wel geboren. Het gaat helemaal nergens over, maar zo zie je maar dat draadjes mekaar kruisen al is het tussen hier en Australië. Het dorpje noemde aanvankelijk Hazelwood, maar na zijn dood werd het genoemd naar de Britse premier.

Kay de Wolf is de 'jeune premier' bij Rockstar Husqvarna. Kay zal het EMX125 cc betwisten. Hij heeft een berenseizoen achter de rug. De Nederlander woont in de buurt van Lommel. Hij werd 2de in het Junior WK 85, 2de in het EMX85 cc, ONK kampioen 85 cc en Dutch Master 85 cc. Martens: "Kay is eigenlijk een van de hoofdredenen waarom we dit doen. Ik heb er altijd voor geijverd om jong talent op de vorrgrond te brengen. Het is nog vroeg, maar de Wolf doet me denken aan Herlings, toen die bij ons kwam."

Het buitenbeentje van het Husqvarna verhaal is Yentel Martens. Hij  sloot afgelopen zondag  het Franse zandcircuit af met een val in Le Touquet.

Yentel: "Toch is mijn seizoen redelijk geslaagd. Ik blesseerde mijn schouder zondag, maar ik vertrek toch naar Argentinië om de Enduro del Verano te rijden. En in Le Touquet mag men er op rekenen dat ik terug kom om te winnen."