MX World

04/08/2020 15:43 - geplaatst door Stingray

KTM kondigt vol trots de details van de nieuwe KTM 50 SX FACTORY EDITION aan. Deze motor is de voor de hand liggende keuze voor jonge racers die in de startblokken staan van een succesvolle carrière. Het model maakt zijn debuut tijdens de openingsceremonie van het AMA Amateur National Motocross Championship op de Loretta Lynn Ranch in de Verenigde Staten. Ook deze kleine krachtpatser laat weer zien hoe betrokken KTM is bij het racen op jeugdniveau en hoe KTM zich inzet om toekomstige kampioenen over de hele wereld te ondersteunen.

Thor......

De FACTORY EDITION-modellen van KTM zijn het resultaat van vele jaren aan ervaring als het gaat om het ontwerpen en ontwikkelen van fabrieksracemachines voor een aantal van de snelste rijders op deze planeet. Alle hard bevochten overwinningen, titelstrijden, lessen en ervaringen samen hebben geleid tot een FACTORY EDITION voor de jongste terreinverslinders. Deze volbloedracemachine biedt dezelfde competitieve voordelen als de grote FACTORY EDITION-motoren en is uitgerust met eersteklas onderdelen.

Juniorrijders en -racers die de KTM 50 SX FACTORY EDITION bestijgen, kunnen rekenen op toonaangevende prestaties dankzij onder andere de geavanceerde WP-ophanging, de hoogwaardige remmen en het geringe gewicht. Daarnaast beschikt het model ook over speciaal geselecteerde onderdelen, zoals een FMF-uitlaatsysteem, een CNC-gefreesde ontstekingsbescherming en koppelingsafdekking van aluminium en Dunlop Geomax MX 53-banden die zijn ontworpen voor topprestaties.

De MX 53-banden met Block-In-A-Block-technologie zijn geschikt voor verschillende soorten terreinen en zorgen voor meer grip en een stabielere besturing, wat garant staat voor ongeëvenaarde raceprestaties. Bovendien zijn de motor en inspuiting nog optimaler afgesteld en is de motorfiets voorzien van speciale FACTORY EDITION-dessins en een blauw zadel met meer grip. Al met al is de KTM 50 SX FACTORY EDITION de meest READY TO RACE-machine met een cilinderinhoud van 50 cm3 op de markt.

HIGHLIGHTS VAN DE KTM 50 SX FACTORY EDITION
Speciale FACTORY EDITION-dessins
FMF-uitlaat
FMF-demper
Blauw zadel met veel grip
Kleinere achtertandwiel
CNC-gefreesde koppelingsafdekking
CNC-gefreesde ontstekingsbescherming
Geoptimaliseerde inspuiting
Speciale koppelingsconfiguratie
Grijze handgrepen
Nieuwe kettinggeleider
Dunlop Geomax MX 53-banden

Dit toonaangevende model is gepresenteerd tijdens de openingsceremonie van het één week durende AMA Amateur National Motocross Championship op de Loretta Lynn Ranch. Dit is het grootste motorcrossevenement van de VS en de perfecte gelegenheid om de laatste nieuwe racemachine van KTM te presenteren.

De nieuwe KTM 50 SX FACTORY EDITION zal vanaf oktober 2020 internationaal via erkende KTM-dealers verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie kun je terecht bij je lokale KTM-dealer of op www.ktm.com.