MX World

04/02/2021 16:33 - geplaatst door Stingray

Niemand ontsnapt er aan, aan de gevolgen van de pandemie, die ons nu al meer dan een jaar in de greep houdt. zo is ook MON gedwongen om in te spelen op de ontwikkelingen.

U leest er alles over onder Thor.

De foto is van Diane Hennevelt.

De kalender

Een lastige start van 2021 voor de motorsport. Vol goede moed hebben onze sporten en clubs een kalender gevormd voor dit jaar. Echter, alle onzekerheden wat betreft corona en de maatregelen daarbij blijven een rol spelen. Net als jullie hadden wij gehoopt het coronavirus en de bijbehorende gevolgen al lang achter ons te kunnen laten. Maar helaas, niets is minder waar. Dinsdagavond heeft de regering de verlenging van de lockdown (tot 2 maart) aangekondigd. Deze maatregelen maken het onmogelijk om in maart al wedstrijden te kunnen organiseren. Tot onze grote spijt zullen de motorcrosswedstrijden in Den Hout en Biest-Houtakker, op 21 en 28 maart, dus niet doorgaan. De volledige motorsportkalender (met klassenindelingen) staat inmiddels op onze website. Zeker in deze lastige tijd geldt dat deze kalender onder voorbehoud van wijzigingen is.

Motorcross trainingen

Los van de corona-situatie, zijn de weersvoorspellingen op dit moment niet positief voor de motorcross. Trainingen zijn toegestaan, maar door de hevige regenval liggen veel circuits er niet goed bij. Enorm spijtig, want daarmee ligt onze sport op veel plaatsen stil. Iedereen staat inmiddels te popelen om de baan op te gaan, dat begrijpen we goed. De crossclubs proberen zoveel mogelijk om hun circuit voor jullie gereed te maken, laten we daar respect voor blijven houden. Er mag in deze tijden op veel plaatsen een beperkt aantal rijders toegelaten worden, wat betekent dat een training snel volgeboekt kan zijn. Het kan absoluut niet door de beugel dat een club negatief benaderd wordt door rijders die geen trainingsplek konden bemachtigen. Elke club doet zijn uiterste best voor de rijders, daar verdienen zij enkel waardering voor. Wij hopen net als jullie dat de aanhoudende regen gaat stoppen, circuits volop open kunnen en de wedstrijden zo snel mogelijk weer opgepakt mogen worden.

IMBA wedstrijden en team

Corona heeft ook op deze competitie een grote invloed. Diverse landen hebben een wedstrijd op de kalender gezet, maar men is terughoudend in deze onzekere tijd. Wanneer het seizoen van start kan gaan, is nog niet te voorspellen. De situatie wat betreft het coronavirus is in elk land verschillend, maar overal gelden scherpe maatregelen en negatieve reisadviezen. Zodra IMBA meer kan melden over het verloop van het seizoen, zullen wij dit direct met jullie delen. Nederland heeft op dit moment twee IMBA wedstrijden op de kalender staan. Een EK Dames in Reusel op 4 juli en een EK voor de Open Klasse in Meijel op 12 september.

Teams

Rijders die in het vaste team van 2020 zaten, zijn automatisch geplaatst voor het IMBA team van 2021. Drie plaatsen in het damesteam zijn daarmee vergeven en drie plaatsen in het zijspanteam. De overige plaatsen worden vergeven op basis van selectiewedstrijden, zodra het seizoen mag starten.