MX World

03/04/2023 11:05 - geplaatst door Stingray

In Balen werd gereden op de Keiheuvel, de enige race in België. De wedstrijd van BeTeMo werd een daverend succes met 600 rijders over twee dagen op een perfecte baan. Yentel Martens won het duel om de zege van Cedric Grobben. In de eerste reeks leidden Jilani Cambré en Cedric Grobben. Die botste iets over halfweg op een gedubbeld rijder, maar Yentel Martens was toen al redelijk kort genaderd. Grobben leek op weg naar de reeks- en eindzege nadat hij Matteo Puffet van de leiding verdrong. Maar Martens amuseerde zichzelf en het publiek met een dikke achtervolging die hem twee ronden voor tijd de reeks- en eindzege opleverde voor Grobben en Puffet. Ilan Heirweg was de beste kwartliter voor Dieter Vromans en Kristof Scheynen. Alle uitslagen HIER.

De Zijspannen waren aan de slag in Portugal. Vanluchene-Musset verstevigen er hun leidersplaats met twee reekszege's en ze blijven ongeslagen. In de eindstand gingen ze Hrmans-Van denBogaart en Wilkinson-Millard vooraf. Vandaele-Beleckas werden zesde, voor Sanders-Rostingt De uitslagen: HIER.

In Heerde opende het ONK in afwezigheid van titelverdediger Sven Van de Mierde. Zo ging de zege naar runner-up Freek van der Vlist voor Rene de Jong en Marcel Conijn. Boris Blanken was de beste kwartliter voor Kjeld Stuurman en Robert Fobbe. HIER alle uitslagen van Heerde.

ADAC startte met een triple voor Max Nagl. In Fürstlich Drehna bleef hijvlot baas over Tom Koch en Adma Sterry. In de MX2 gingen de reeksen nar Olriol Oliver Villar, Cato Nickel en Mike Gwxerder, maar de zege over beide dagen was voor Nickel voor Gwerder en Peter König. De enige Belg in de 85 cc was wel overtuigend de beste. Jarne Bervoets won voor Dean Gregoire en Travis Leok. Alle uitslagen tref je HIER.

In Romagné werd de tweede proef voor het FK gereden met Jeffrey Herlings, die het haalde voor Matthyas Boisrame en Valentin Guillod. Marc-Antoine Rossi versloeg Pierre Goupillon en Lucas Imbert in de MX2 terwijl Maxime Lucas derde werd bij de Juniores. Ook HIER hebben we uitslagen van.

Credits foto Rendel Baetens.