MX World

03/04/2023 11:15 - geplaatst door Stingray

Als het aan de club ligt wel! MC Ons Genoegen is een van die traditionele clubs, die hun events tot in de puntjes verzorgen. Voor, tijdens en na wordt niks onverlet te maken om tot ver achter de komma hun zaakjes voor mekaar te hebben. Zaterdag was RTV Oost, het regionale TV-station, op de Herikerberg om een interview op te nemen met Rick Elzinga uit Zenderen, al woont hij nu in België dicht bij de werkplaatsen van het fabrieksteam van Yamaha in Lommel.

De 21 jarige Rick Elzinga is mede door het winnen Europese titel MX2 vorig jaar, nu opgenomen in het fabrieksteam van Yamaha. Heel af en toe is hij nog in Twente voor school op het ROC in Almelo maar veelal reist hij, waaronder 20 weekenden van het jaar over de hele wereld voor het WK MX2. RTV Oost en de organisatie in Markelo hadden hem naar de Herikerberg gehaald voor een interview. De club met al haar leden zijn al maanden bezig met de voorbereiding van de Dutch Masters of Motocross. Waar veel WK-toppers aan de start zullen staan en Rick Elzinga zijn titel zal proberen te verdedigen.

Rick gaf circuit verantwoordelijke Wouter Scholman aanwijzingen hoe de baan bij het steile gat zal moeten worden aangepast, want het speciale is zo dat het achterste gedeelte inclusief het steile gat bij het circuit word betrokken voor de Dutch Masters of Motocross.

RTV Oost zal dit interview en beelden van de voorbereiding uitzenden op 21 april 2023. De online kaartverkoop en promotie campagne is inmiddels gestart. De eerste wedstrijd van de Dutch Masters is inmiddels verreden, en dat belooft veel goeds voor Markelo. In Harfsen waren maar liefst 7000 toeschouwers die niet alleen kwamen voor Jeffrey Herlings maar voor vele wk rijders?teams en talenten.

Entree 25 € Parkeren gratis.