MX World

04/04/2023 08:12 - geplaatst door Stingray

Tijdens het Paasweekend worden alle motorcross fans verwacht op de zandbaan in Lommel voor de eerste kwalificatie wedstrijd van het Europees Kampioenschap EMX65cc & EMX85cc én de Sand Rookies 125cc. Op zaterdag 8 april staan de kwalificatie oefeningen én kwalificatie races op het programma, op zondag 9 april starten de wedstrijden om 11u50 met de eerste reeks EMX85cc.

Vorig jaar konden we in de 85cc genieten van een volledig Belgisch podium met winst voor Maxime Lucas, een tweede plaats voor Ian Ampoorter en de derde podiumplaats voor Douwe Van Mechgelen. Deze drie jongeren maken echter in 2023 de overstap naar het EMX125cc. Maar ook zonder deze toppers kunnen we zonder twijfel mooie prestaties verwachten van onze Belgische jeugd mede dankzij de steun van hun thuis publiek. Klik op ''Thor'' voor meer info....Met Jarne Bervoets die vorig jaar de bronzen medaille behaalde in het Wereldkampioenschap junior 85cc hebben we zeker een van de favorieten op winst in huis. Naast Jarne komen er nog 13 andere Belgen aan de start van het EMX85 op een totaal van 56 ingeschreven rijders uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Tsjechië en Slovakije.

65cc

In de 65cc rekenen we ondermeer op Torre Van Mechgelen (broer van…) die vorig jaar nipt een podiumplaats miste. Met Vital Van Nooten krijgen we opnieuw een bekende naam in de motorcross wereld bij. In het totaal staan er 8 Belgen aan de start op een totaal van 33 aangemelde rijders.

Sand Rookies 125cc

Het programma wordt aangevuld met een internationale reeks 125cc die dé opstap kan zijn naar het WK.  De drie podium-rijders krijgen immers een wildcard voor de EMX 125 die op het programma staat tijdens de Grand Prix in Lommel, op 22 en 23 juli 2023. 

Praktische info

Place to be is het Stedelijk Motorcrossterrein van Lommel.  Het parcours wordt aangepast aan de normen voor de jeugdige rijdertjes.  

Live timing kan je volgen via:  Speedhive!

Ticketprijzen:  € 20,00 – gratis voor inwoners van Lommel, en jonger als 14jr. 

Raadpleeg alle praktische info (timing, deelnemerslijsten,..) via volgende link: klik hier