MX World

09/04/2023 17:03 - geplaatst door Stingray

Robert Fobbe won de 250 cc klasse in Delfzijl door Boris Blanken en Sampo Rainio te kloppen. Freek Van Der Vlist was dan de beter van Jeremy Knuiman en René De Jong in de 500 cc.

Het dient gezegd dat Sander Agard Michelsen de eerste kwartliter reeks won en Rainio de tweede. Michelsen haalde de finish niet in reeks twee, en via een derde en tweede plaats werd Fobbe winnaar omdat Rainio maar bleek uit reeks een was gekomen en zo zelfs de regelmatiger Blanken voor moest laten.

Na vier ronden nam Van Der Vlist de leiding over van Joël Van Mechelen. Een ronde later bezette De Jong de tweede plaats. Knuiman kende een moeilijke eerste helft maar kroop netjes op tijd naar voor om derde te worden. In reeks twee hield Van Mechelen lang gelijke tred met leider Freek. Met nog vier ronden te gaan viel hij terug naar de vierde plaats. Zijns tek voorin werd over genomen door Knuiman, die in Mitchel Essenburg een prima buffer had tussen hem en De Jon, zodat het zilver naar Jeremy ging.

Foto Van Der Vlist en De Jon, credits Niels Ooms.