MX World

09/04/2023 16:34 - geplaatst door Stingray

Heel het weekeinde was aan de jeugd gewijd in Lommel. De winnaars staan in de titel vermeld, maar zowel Torre Van Mechelen (65) en Jarne Bvervoets (85) stonden mee op het podium.

Harry Dale won de eerste reeks met ene start/finish leiding. De show werd gestolen door Keno Jaspers, die vanuit de top 20 nog naar het zilver reed voor Teunis Spijkerman en Torre Van Mechgelen. In de tweede reeks had Dale iets meer moeite om vanuit vierde positie naar de leiding te rijden na de holeshot van Jamiro Peeters en Van Mechgelen. Peeters viel in de voorlaatste ronden enkele plaatsen terug, wat de alweer slecht gestarte Jaspers in staat stelde om derde te worden en zo het zilver af te snoepen van Van Mechgelen.

In de 85 cc staken Dani Heitink en Jarne Bervoets er toch wat boven uit. Ze deelden biede reeksen en veroordeelden zo Dean Gregoire tot brons. Bervoets startte als leider inreeks een en finishte dik 7 seconden voor Heitink. Dex Kooiker passeerde onderweg Dean Gregoir en Dex Van Den Broek op weg naar de derde plek in reeks een. Heitink wist dat hij voor Bervoets moest finishen en veroverde de leiding voor Van Den Broeck enBervoets. Jarne nam vrij snel de tweede plaats over. Maar Heitink was onbereikbaar geworden. Gregoire verzekerde zich nog van de derde plaats in die slotreeks.

Maeron Peeters won de MX Rookie (125 cc) voor Pelle Gundersen en Tyla Van De Poel.

Foto: podium 85 cc, credits MXGP Flanders.