MX World

10/04/2023 18:28 - geplaatst door Stingray

Terwijl de Belgische omlopen geteisterd worden voor de vele regen, is men in Noord-Frankrijk wel aan het kampioenschap begonnen. Na de afgelasting van Blargies door de hulpdiensten, trokken een pak Belgische rijders naar Plomion en dit weekend naar Ribecourt voor de eerste proeven van het Franse kampioenschap.

125 cc: Een pak Belgische beloften aan de start in deze categorie waarbij gewezen Belgisch 85 cc-kampioen in Plomion de zege pakte terwijl de 15-jarige Jonas Hanart zijn debuut maakte met een vierde plaats. In Ribecourt werd de Belgische delegatie nog uitgebreid met Uwe Dewaele. De GAS GAS-rijder pakte meteen een eerste zege voor alweer Hugo Stiennes die zo zijn leiding in de tussenstand wist te versterken. Ook Jonas Hanart bevestigde door alweer een top vijf plaats te scoren en Arne Hermans plaatste zich nu zelfs tussen de top tien als achtste.

MX2: Voor Antoine Fondu startte het seizoen prima met een zege in Plomion voor topfavoriet Jeremy Gritti. De verrassing kwam echter opnieuw van de Belgen want Bryan Maes opende het seizoen met een derde plaats voor zijn teamgenoot Maxime Colson.  In Ribecourt werd het niveau nog een stuk verhoogd door de aanwezigheid van mannen als Maxime Grau en Simon Depoers. Toch werd Bryan Maes opnieuw zesde terwijl nu ook Denzel Vervaet als achtste wist aan te tikken.

MX1: In Plomion was er geen kruid gewassen tegen Stephane Watel die zijn Debaets-Yamaha naar een dubbele zege stuurde voor de verrassende Ryan Bonnewijn en Bastien Flejou. In Ribecourt lag het niveau ook hier een stuk hoger met een zege voor Jeremy Haucquier die Stephane Watel achter zich hield. Ryan Bonnewijn greep na een zware val in de slotreeks nu nipt naast het podium als vierde.

125 cc : 1.HUGO STIENNES 2.Jeremy Gritti 3.Avril Franzoni 4.JONAS HANART 5.Quentin Gomme 11.ARNE HERMANS 12.ACHIELLE JENART 17.JEREMY DEKERPEL

MX2 : 1.Antoine Fondu 2.Yannis Bleuze 3.BRYAN MAES 4.MAXIME COLSON 5.Fabien Leroy 11.KENJI HENDRIKX 12.NOAH DEBOUTEZ 17.DENZEL VERVAET

Mx1 : 1.Stephane Watel 2.RYAN BONNEWIJN 3.Bastien Flejou 4.Pierre Morel 5.Adrien Richbourg

Results Ribecourt

125 cc : 1.UWE DEWAELE 2.HUGO STIENNES 3.Tom Canneele 4.Enzo Lefebre 5.JONAS HANART 8.ARNE HERMANS 14.JEREMY DE KERPEL 17.ANTOINE GALVAN 21.ACHIELLE JENART 32.LOUIS DECROCK

Mx2 : 1.Simon Depoers 2.Thibault Maupin 3.Alexandre Viltard 4.Antoine Fondu 5.Maxime Grau 6.BRYAN MAES 8.DENZEL VERVAET 11.GAETAN MINIQUE 16.KENJI HENDRIKX

Mx1 : 1. Jeremy Haucquier 2.Stephane Watel 3.Bastien Flejou 4.RYAN BONNEWIJN 5.Quentin Meunier 7.KRISTOF VAN VAERENBERGH

Foto Uwe Dewaele, credits Rendel Baetens.