MX World

10/04/2023 20:15 - geplaatst door Stingray

Vandaag heeft er zich wel een ander scenario uitgerold dan dat ik oorspronkelijk had vooropgesteld. Een kopstart in de eerste reeks en een leidende rol tot bijna op het einde van de eerste reeks, deed me ver boven de concurrentie uitsteken. Tot het noodlot er anders over besliste en motor en rijder hard tegen de grond smakte. Heel de eerste reeks nam ik hetzelfde spoor net voor een sprong maar net die ene keer ging het fout. Helm en motor waren gehavend maar opgeven kwam niet bij me op. Het duurde wel even om terug in mijn ritme te komen maar toch zat er nog een zevende plaats in voor mij.

Dit verhaal had veel slechter kunnen aflopen voor mij want mijn stuur was zo ver gebogen dat het had kunnen afbreken. Dus deze punten zijn kostbaar.

Of het door de val kwam weet ik niet maar net voor de tweede reeks zat het niet goed met mijn energielevel. Toch ging het rijden nog meer dan goed met zelfs een aanval op mijn teamgenoot Thibault Benistant die aan de leiding reed. Laat me zeggen dat het een mindere dag was vandaag waar de schade en puntenverlies beperkt zijn gebleven.

Morgen keer ik terug naar Monaco en daar staan de volgende dagen enkele ontspanningsmomenten op de agenda. Met de GP van Trentino die er volgend weekend aankomt, is dat voor mij de beste strategie. Foto Jago Geerts, FB Jago Geerts, credits onbekend.