MX World

03/11/2018 00:17 - geplaatst door Stingray

Ook dit is een open deur in trappen. Dat Arminas Jasikonis naar Husqvarna Factory zou gaan.  Maar ons devies getrouwe: vandaag werd he formeel bekend gemaakt en geven wij het als nieuws.

Meer? Thor!En toch neemt  Antti Pyhronen een gok. Jasikonis werd door ons voor drie jaar getipt bij Suzuki. Daar kreeg hij professioneel materiaal en begeleiding. Toen Suzuki er abrupt mee op hield stond de poort bij Honda wagenwijd open. Maar precies bij deze Japanners kon Jasikonis geen resultaten voor leggen. Voor een groot deel een gevolg van een aanslepende schouderblessure. Maar Husqvarna durft het aan om de boom van een kerel eenkans te geven. Als zij dat durven, wij ook: go Arminas!

Arminas Jasikonis: Het zal mijn derde seizoen worden in de MXGP. Ik ben supergemotiveerd, nu mjjn schouder blessure volledig hersteld is. Ik  moet fysiek nog aansterken maar ik geloof er in dat ik tot grootse dingen in staat ben met de Husqvarna FC450."

Diego Clement, chef motorsport Husqvarna: We geloven in Arminas' potentieel.  Hij is nog jong. Maar hij reed al drie seizoenen in de MXGP. Hij toonde daarin dat hij de snelheid heeft want hij stond reed op het podium. Ons doel is Arminas te helpen om zijn potentieel om te zetten in consistente goede resultaten. Ik ben er zeker van dat ons team in staat is om Jasikonis naar een hoger niveau te brengen."