MX World

04/11/2018 01:01 - geplaatst door Stingray

Ook nu weer een volle Eurohal in Zuidbroek voor de negende Dutch Super cross. Vrijdag werd al geopend, hoofdzakelijk om de regionale rijders de kans te geven om eens te proeven van SX. Maar op zaterdag was het menens. Uiteindelijk cristaliseerden de reeksen en halve finales zich naar het hoogtepunt op de zaterdagavond.

Debutant Chris Howell (SX2) en Harri Kullas (sx1) werden de winnaars.

Hoe?  Thor!

Foto Harri Kullas, archief.


Julien Lebeau, Howell en Kade 'Tinkler' Walker namen gelijk het initiatief. Meteen leek het ook alsof de race in de juiste plooi lag voor de zege. Want Howell maakte geen meter goed op de Franse leider. Dan maar kijken naar de achtervolgers waar Grady Featherstone  aan de kant werf gezet door de Portugees Diego Craca, die op zijn beurt werd gelikwideerd door Tom Koch. Twee ronden voor tijd sprong Lebeau zijn wiel stuk en zo kreeg de verbouwereerde Howell de zege cadeau. Voor  Walker en de strijdlustige Tom Koch.

Jens Getteman was via seriewinst ook in de finale beland. Daarin kreeg Harri Kullas het weer maar eens voor mekaar om de holeshot te lukken voor Sullivan Jaulin en de man met de snelste rondetijd Gregory Aranda. Derde, dat zinde Aranda niet en trok meteen ten aanval. Met succes want snel op de tweede plaats om dan onderuit te gaan.Dag zege op zaterdag. Kulllas reed een superfstrak tempo terwijl Matthew Bayliss de illusie kreeg van bij de wereldtop te horen. Heel even toch tot hij werd voorbijgeraasd door een ontketende Nick Schmidt, ook al debuant in Zuidbroek. Cedric Soubeyras, met het meest indrukwekkende palmares, slaagde er maar niet in om bij de Amerikaan ge komen. En dat terwijl Kullas zich van rang nog stand iegts aan trok en dolgelukkig naar de zege reed. Een slecht gestartte Getteman reed opmerkelijk goed om half koers zelfs vierde te zeitten. Maar dan ging de Wellenaar er van af.