MX World

05/08/2020 12:11 - geplaatst door Stingray

Voor de reis naar Kegums lijken er toch verschillende problemen en verschillende oplossingen. Het materiaalteam van Antonio Caïroli en Jorge Prado is ondertussen gearriveerd in Kegums. Ook Jakke Van Bael die chauffeurt voor het KTM Hitachi Milwaukee team is daar. Maar die was ook vroeger vertrokken en had in Traavemunde (Lubeck) de boot genomen naar Liepaja, nadat hij toch ook diverse bookingsites moest afweilen. We weten nu dat een coronatest in Letland 59 euro kost. Hij is de eerste die arriveerde op het circuit.

Ook circuitbouwer Freddy Verherstraeten is onsite en al bezig om de baan zodanig aan te passen dat een hertekening voor woensdag zo vlot mogelijk verloopt. Zegt vader Reiner Verherstraeten: "Freddy is maandag in Letland geraakt met een herboeking via Amsterdam. De meeste vluchten van Air Baltic waren geannuleerd. Ter plaatse moet iedereen na 24u opnieuw Covid getest worden en volgende week opnieuw. Er bevind zich een medisch centrum hiervoor in de paddock. Ik help ook een aantal piloten waaronder Ruben Fernandes en Michele Cervellin. Die heb ik moeten omboeken en ze vliegen met Wizzair via Eindhoven naar Riga".

Zo te zien gebeurt er van alles, maar de crosslui zijn  creatief en vinden allicht een oplossing. De kans dat er zaterdag (EK) en zondag (WK) gecrosst wordt groeit met het uur. Ondertussen draait de geruchtenmolen steeds verder, maar u kent ons: geen geruchten, maar feiten!