MX World

05/08/2020 17:17 - geplaatst door Stingray

Klein motocrossbommetje vandaag: op 26-jarige leeftijd stopt Julien Lieber met motorcross. Lieber, vorig jaar gekwetst in Teutschenthal vond na zijn afscheid bij Kawasaki onderdak in het nieuwe MXGP-team van Jacky Martens. Zondag zagen we hem nog aan het werk in de trainingswedstrijd in Axel. Na een flauwe eerste reeks reed hij - weliswaar vanop de tweede rij - behoorlijke rondetijden in de slotmanche. Het leek wel of er licht aan de tunnel was bij Lieber. Die deelde ons inh et voorjaar bij de teamvoorstelling al mee dat zijn handblessure nog niet genezen was. Daarom was de noodgedwongen onderbreking eigenlijk welkom. Maar onvoldoende zoals nu blijkt.

Vlak voor de herstart van het WK kondigt Lieber dus abrupt aan dat hij stopt met crossen.

Wij komen hier uitgebreid op terug.